fofi meimar1

Άκουγα χτες την Φώφη, με την φωνή τύπου μετάφρασης google και τον Μεϊμαράκη, με την μαγκιά πεζοδρομίου που τον διακρίνει, χειρότερη και από του Σαμαρά, να μιλάνε στην βουλή και να απειλούν ότι "θα τα πούμε, μετά" και ανατρίχιαζα, αναγούλιαζα, μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι και πάθαινα κρίσεις θυμού.

Τι "θα πούμε μετά" βρε τενεκέδες ξεγάνωτοι;

Τώρα να τα πούμε!

Αν δούμε την πρόσφατη ιστορία μας, από την μεταπολίτευση και μετά, 41 χρόνια δηλαδή, για να μην πάμε και πιό παλιά, αυτοί οι ίδιοι δεν κυβερνούσαν εναλλάξ;

Επί 41 χρόνια, αυτοί δεν παρέδιδαν την εξουσία ο ένας στον άλλον και πάντα οι παραλαμβάνοντες διαπίστωναν "καμμένη γη" από τους παραδίδοντες;

Αυτοί δεν έφτιαξαν αυτό το τερατόμορφο κράτος που μέχρι χτες ήθελαν να εκσυγχρονίσουν με απολύσεις;

Αυτοί δεν διόριζαν μέχρι και τα τρίτα ξαδέλφια τους μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα έβγαινε πρώτο κόμμα "το αλλο", για να διορίσουν και οι κανούργιοι μέχρι τα τέταρτα ξαδέλφια τους και πάει λέγοντας; Αυτοί τολμάνε τώρα να μιλάνε για αξιολόγηση;

Αυτοί, επί 41 χρόνια, δεν τάιζαν τους δικούς τους με μίζες (νόμιμες, αν θυμηθούμε και τον αείμνηστο Ανδρέα), με εργολαβίες, με αρπαχτές, με παράνομα δάνεια; και που βάλαν τον Τζοχατζόπουλο φυλακή, τι έγινε; καθαρίσανε νομίζουν; Βουτηγμένοι στον βούρκο ολόκληροι είναι ακόμα.

Αυτοί, επί 41 χρόνια, δεν ξεγυμνώσανε το κράτος από τις υποδομές του; Την άμυνα από τον εξοπλισμό της; Αυτοί δεν μετρέψανε την αστυνομία σε μηχανισμό καταστολής και τρομοκρατίας;

Αυτοί δεν ήταν που διαλύσανε κάθε παραγωγική δομή στην χώρα;

Μήπως ήταν άλλων πολιτική, αυτή που οδήγησε στην υπανάπτυξη και στις αποεπενδύσεις;

41 χρόνια. Μια ζωή ολόκληρη. Φάγανε. Ήπιανε. Και τελικά μας πηδήξανε κι όλας.

Και έχουν σήμερα το θράσσος, οι ασύστολοι, να νομίζουν, να περνάει από το μυαλό τους, ότι επειδή ο Τσίπρας υπέγραψε μνημόνιο, γίναμε όλοι ίσοι κι όμοιοι!

Εθνική ευθύνη, σου λέει άλλος. Εθνική ευθύνη οι εθνικά ανεύθυνοι.

Έχουν το θράσσος να αποκτούν ειρωνικό χαμογελάκι, στυλ "είδες που σούλεγα μαλάκα; κι εσύ στα σκατά έπεσες, σαν κι εμένα".

Μα πρώτον, εσύ ανεγκέφαλε ήσουν εξ αρχής βουτηγμένος μέσα. Στον απόπατο που είχες ο ίδιος φτιάξει. Παραδομένος στην μοίρα σου κι από πουθενά να πιαστείς. Ο άλλος, η αλήθεια είναι ότι λερώθηκε, αλλά έχει ακόμα στηρίγματα και κρατιέται, το παλεύει. Και μέχρι σήμερα ήταν πεντακάθαρος.

Ποιά η σύγκριση;

Νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να βγεις καθαρός; Οι επικλήσεις για εθνική ομοφωνία και τα τάχατες "ΟΧΙ στον διχασμό" εκεί στοχεύουν.

Έχετε τόση ξετσιπωσιά που είσαστε και η μόνη μας ελπίδα. Είδα, ότι μόλις βγήκαν στην τηλεόραση για να υποστηρίξουν το ΝΑΙ τα δικά σας ζόμπι της πολιτικής ζωής, πως εκτινάχθηκε με μιάς το ΟΧΙ.

Κι αν θέλετε, ακόμα και που το 62%  ΟΧΙ είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση Σαμαρά, αρκούσε να δικαιολογηθεί το γιατί έγινε το δημοψήφισμα.

Ο εσμός των υποταγμένων, των βολεψάκηδων, των ανεύθυνων, των Μακρυκωσταίων και των Κοντογιώργηδων, των περιφερόμενων ανεκδότων και των μισητών ανδρεικέλων, απειλεί με ολική επαναφορά...

θα τους δώσουμε το δικαίωμα;

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"