Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Pin It Button

Pr1 Sepolia Medium600 0

Έχω την εντύπωση ότι η περίοδος που ζούμε μετά από μερικές δεκαετίες θα διδάσκεται σαν ιδιαίτερη ενότητα στα μαθήματα ιστορίας. Δεν ξέρω τι όνομα θα της δώσουν οι άνθρωποι του μέλλοντος.

"Η εποχή των προσφύγων", "τα χρόνια της μεγάλης μετακίνησης πληθυσμών", "η περίοδος της προσφυγικής ροής", "τα χρόνια της μεγάλης έλευσης" είναι κάποιες ονομασίες που μου έρχονται στο μυαλό. Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να ξέρουμε, να συνειδητοποιούμε, ότι ζούμε στιγμές ιστορικές.

Pr2 Sepolia Medium600 0

Όχι με την έννοια ότι όλα μετά από κάποιο καιρό γίνονται ιστορία. Αλλά με την έννοια ότι όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και οι φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται σε αυτήν την ήπειρο ακριβώς εξ αιτίας των προσφυγικών ροών, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις επόμενες δεκαετίες.

Πρέπει να γράφεται καθημερινά στην συνείδησή μας ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η στάση επομένως του καθένα, κάθε μίας πολιτικής δύναμης, κάθε χώρας, είναι απόλυτα κρίσιμη, στην διαμόρφωση του συσχετισμού δυνάμεων.

Όλοι οφείλουν να διαλέξουν στρατόπεδο.

 

sepolia.net

Τελευταίες δημοσιεύσεις