Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

prosfugon

Εντάξει, είναι κλισέ. Τι να κάνουμε, όμως, που όντως μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις (ενίοτε είναι δεκάδες χιλιάδες λέξεις) και η φράση προ πολλού έχει “ξεφύγει” από… τα κινεζικά σύνορα.

Όποιος και όποια είδε την φωτογραφία του Reuters από την Λέσβο, είναι σίγουρο ότι ανατρίχιασε. Ενδεχομένως να βούρκωσε. Ίσως να νιώθει ακόμα το σφίξιμο στην καρδιά.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τις επιτύμβιες πλάκες από το νεκροταφείο προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα, από τις τουρκικές ακτές στο χωριό Κάτω Τρίτος της Μυτιλήνης απ” όπου είναι και η φωτογραφία. Δείτε τις ηλικίες στις πλάκες…

Γροθιά στο στομάχι! Μωρά έφυγαν από τη ζωή, χωρίς καν να προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι είναι ζωή. Άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο αύριο.

Το προσφυγικό δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας. Ούτε η χώρα μας μπορεί να ανταπεξέλθει μόνη της στο μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον Β” παγκόσμιο πόλεμο.

Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να κατανοήσει το τι συμβαίνει στην Συρία, δεν έχει παρά να κοιτάξει και πάλι την φωτογραφία…

unblock.gr

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.