Το παραμύθι «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα θα παρουσιασθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου. Οι μικροί Αθηναίοι θα απολαύσουν το παραμύθι με συνοδεία κλασικής κιθάρας, στο πλαίσιο της δράσης του δήμου Αθηναίων «Τα παραμύθια του Κήπου», που πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων το πρώτο Σάββατο του μήνα, από Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο.

Μουσική – Αφήγηση: Αθηνά Παπαστεφάνου

Ώρες παραστάσεων:

Πρώτη αφήγηση 11:30 π.μ.

Δεύτερη αφήγηση 12:30 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 3236503, 210 7215019

Εθνικός Κήπος: Αμαλίας 1, Αθήνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα που με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει και τους αλλάζει τη ζωή.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένα πελαργός αργός, ένα παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ.

Ένα έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

Η εικονογράφηση είναι της Παναγιώτας Καρτσακάλη. Κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ

Πεμ, 04/04/2019 - 16:30