Το πρώτο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο είναι γεγονός για την Αθήνα. Βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια

του νέου, κατασκευασμένου, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, σχολείου.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών απευθύνεται σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες είναι καινούργιος θεσμός και στην επίσημη παρουσίασή του παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου.

«Η Αθήνα χρειαζόταν ένα ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ήταν χρέος στα παιδιά μας και αποτελεί σύμβολο για τις ίσες ευκαιρίες που όλοι δικαιούνται στην εκπαίδευση» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Καμίνης και σημείωσε ότι ο δήμος Αθηναίων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη παμψηφεί, ζήτησε επιτακτικά τη δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήρε τον ρόλο που διαδραμάτισε για τη δημιουργία του σχολείου η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου και τόνισε ιδιαιτέρως ότι το σχολείο κατασκευάστηκε από το υπουργείο Παιδείας με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, κάτι που όπως είπε, πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για τη νέα εποχή. «Το σχολείο σας αποτελεί κόσμημα και σύμβολο προόδου στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συγχαρητήρια σε όλους» είπε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο κ. Καμίνης.

Τετ, 28/02/2018 - 13:45
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"