Σε ένα μεγάλο βήμα προχωρούν οι δήμοι Αθηναίων και ΜοσχάτουΤαύρου, με τη συμφωνία τους για την αξιοποίηση ενός μεγάλου χώρου πρασίνου, γνωστό ως"παλιά σφαγεία", που θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Για το σκοπό αυτό, χτες, Πέμπτη 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, όπου παρουσιάστηκαν το προτεινόμενο πλάνο αλλά και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση του ακινήτου που έχει έκταση 17.000 τ.μ., διατηρητέα κτίρια 1.400 τ.μ. και βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς, εντός των ορίων του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας σημείωσε ότι «μετά από πολλή δουλειά ξεκινάμε τη διαδικασία αξιοποίησης και βιώσιμης περιβαλλοντικής ανάδειξης ενός μεγάλου χώρου που έχει τόσο ανάγκη η περιοχή της Αθήνας που συνορεύει με τον Ταύρο, αποτέλεσμα καλής συνεργασίας με τον δήμο Μοσχάτου - Ταύρου».

Οι δύο δήμοι δούλεψαν μεθοδικά για περίπου δύο χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και ανοίγοντας τον δρόμο σε αξιοποιήσεις και επενδύσεις, θέτουν ταυτόχρονα ως προτεραιότητα τη δημόσια διαβούλευση και τη συμμετοχική διακυβέρνηση, ακούγοντας δηλαδή τη φωνή των δημοτών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Μία μεγάλη περιοχή 17.000 τ.μ., τα π. Σφαγεία, περνάει στην υπηρεσία των πολιτών του Ταύρου και συνολικά του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και δίνει πνοή σε ολόκληρη την περιοχή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής» αναφέρει ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.

Το αναλυτικό πλάνο που παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο master plan που βασίζεται στο θεσμικό πλαίσιο χρήσεων γης και διατήρησης των κτιρίων με τις παρακάτω χρήσεις: πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, υπόγειο parking, χώροι για την στέγαση "δημιουργικών βιομηχανιών", χώροι εστίασης καθώς και χώροι κινηματογράφου και υπαίθριων εκδηλώσεων.

Παρ, 24/05/2019 - 15:45