Στα Σκόπια μεταβαίνει την Πέμπτη 26 Απριλίου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ανταποδίδοντας την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Σκοπίων κ. Πέτρε Σιλέγκωφ στην Αθήνα. Οι δήμαρχοι Αθηναίων και Σκοπίων την Παρασκευή 27 Απριλίου θα υπογράψουν Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πρωτευουσών.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου της πόλης των Σκοπίων στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, οι δύο δήμαρχοι έστειλαν μήνυμα συνύπαρξης και συνεργασίας  σημειώνοντας ότι αποτελεί  κοινή διαπίστωση ότι η δυναμική των πόλεων είναι, σήμερα, μεγαλύτερη από ποτέ. Όπως δήλωσαν οι κ.κ. Καμίνης και Σιλέγκωφ  «οι πόλεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βγουν μπροστά και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και μεγάλων προκλήσεων».

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών  για θέματα κοινωνικής πολιτικής, αστικής ανάπτυξης, αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και ψηφιακής στρατηγικής, η οποία και επισφραγίζεται με την επικείμενη υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"