Το Γηροκομείο Αθηνών είναι ένα από τα εκατοντάδες ιδρύματα, η λειτουργία των οποίων εποπτεύεται από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Ο φαύλος τρόπος διοίκησης, η αδιαφάνεια και οι απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας των ηλικιωμένων προκάλεσαν, ήδη από το 2013, την παρέμβαση του δήμου Αθηναίων.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας συντόνισε και στήριξε εξ αρχής την προσπάθεια, ώστε να απαλλαγεί το πολύπαθο ίδρυμα από τις φαύλες διοικήσεις του παρελθόντος.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο δήμος Αθηναίων κήρυξε έκπτωτη την διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών, η οποία ελέγχεται για κακοδιαχείριση και για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ιδρύματος και της περιουσίας του.

Ο δήμος Αθηναίων τοποθέτησε προσωρινή διοίκηση στο Γηροκομείο αποτελούμενη από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και παρενέβη επανειλημμένα στα Δικαστήρια, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του ιδρύματος.

Ο δήμος Αθηναίων εδώ και δύο χρόνια, αναγνωρίζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατούσε, ανέλαβε σχεδόν αποκλειστικά τη σίτιση των φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο. Οι ηλικιωμένοι σιτίζονται καθημερινά και ανελλιπώς από την κουζίνα του Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων και, όποτε υπήρξε σχετική δυνατότητα, η σίτιση επεκτάθηκε και στα Σαββατοκύριακα από τα γεύματα του Κέντρου Υποστήριξης Αστέγων. Οτιδήποτε άλλο διακινείται ως φήμη ή ως «πληροφορία» είναι αναληθές.

Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων προσφέρει τις υπηρεσίες του και όπου αλλού αυτό απαιτείται, όπως για παράδειγμα στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Γηροκομείου.

Με τις ενέργειες αυτές του δήμου Αθηναίων και το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, το Γηροκομείο Αθηνών μπήκε σε πορεία εξόδου από τον μαρασμό και την εξαθλίωση, στην οποία το είχαν καταδικάσει, είτε σκοπίμως, είτε από ανικανότητα, προηγούμενες διοικήσεις.

Η διαβίωση των ηλικιωμένων βελτιώθηκε και το όνομα του Γηροκομείου άρχισε να αποκαθίσταται.

Ο δήμος Αθηναίων θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που με διαφάνεια και αξιοπιστία προάγει τον στόχο της διάσωσης του Γηροκομείου και θα σταθεί αντίθετος σε κάθε πολιτική επαιτείας και παρανομίας που μόνο στόχο έχει την απαξίωση του Γηροκομείου.

Ο δήμος Αθηναίων θα επιμείνει στον τερματισμό της κακοδιοίκησης στο Γηροκομείο Αθηνών και θα συνεχίσει να συμβάλλει, χωρίς την παραμικρή έκπτωση, στη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας για τους δεκάδες ηλικιωμένους.

Τρι, 10/07/2018 - 21:55
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"