Η δημοτική παράταξη «Πόλης Ξεκίνημα» χαιρέτισε με ανακοίνωσή της, την καταψήφιση από τον Δήμο Αθηναίων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη.

«Με μεγάλη πλειοψηφία καταψήφισε ο Δήμος Αθηναίων την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τσιμεντοποίηση του Ποδονίφτη με 25 κατά, 6 αποχές κι ένα λευκό.
Ενώ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας είχε εμπρόθεσμα καταθέσει την απορριπτική γνωμοδότησή του στην Περιφέρεια Αττικής, από το Δεκέμβρη είχε ζητηθεί κατ’επανάληψη τόσο από τον Στάθη Δρογώση όσο κι από άλλους Δημοτικούς Συμβούλους να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, λαμβάνοντας ως απάντηση μόνο υποσχέσεις κι αναβολές.
Ήρθε, λοιπον, επιτέλους η ώρα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να τοποθετηθεί επί της μελέτης. Παρουσία πλήθους φορέων και πολιτών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις, με καθοριστική την παρέμβαση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη.
Είναι μία νίκη των κατοίκων προς μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Αλλά παν’απ’όλα είναι μία νίκη κι ένα κεκτημένο που θα επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το αστικό περιβάλλον.
Ως Πόλης Ξεκίνημα είμαστε χαρούμενοι και χαρούμενες που μπορέσαμε να  προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτό τον αγώνα κι ευχαριστούμε τόσο το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας όσο και το σύλλογο Ροή – Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων, για την ανυποχώρητη στάση τους σ’αυτόν τον αγώνα και την επιστημονική τους επιμέλεια.
Επόμενό μας ραντεβού: η συνεδρίαση της Περιφέρειας Αττικης.
Θα σας δούμε όλους κι όλες εκεί συνεχίζοντας να διεκδικούμε»

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"