Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του σταθερού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων ξεκίνησε, με την τελική υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

«Περισσότερα δρομολόγια αποκομιδής σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και εξοικονόμηση καυσίμων θα είναι μερικά μόνο από τα κέρδη που θα έχει η πρωτεύουσα από τον σταθερό Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Ο ΣΜΑ στον Ελαιώνα θα παρέχει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης 400 τόνων απορριμμάτων ημερησίως καλύπτοντας τις ανάγκες των δήμων Αθηναίων και Αιγάλεω. Ο Σταθμός θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει σε οικόπεδο 19 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στον δήμο Αθηναίων από τον Ενιαίο Διαβαθμισμένο Σύνδεσμο Νομού Αττικής στα σύνορα μεταξύ Αθήνας και Αιγάλεω.

Τα απορρίμματα θα μεταφέρονται με πολλαπλά δρομολόγια στον χώρο του ΣΜΑ, θα μεταφορτώνονται σε κοντέινερ, θα αποθηκεύονται προσωρινά στο χώρο του ΣΜΑ και την επομένη θα μεταφέρονται στον χώρο απόθεσής τους (ΧΥΤΑ). Το πρόγραμμα αυτό παρέχει τη δυνατότητα στα απορριμματοφόρα να πραγματοποιούν πολλαπλά ημερήσια δρομολόγια μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να μην μένουν καθόλου απορρίμματα σε καμία περιοχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η δημιουργία του ΣΜΑ στον Ελαιώνα θα προσφέρει στο δήμο Αθηναίων πολλαπλά οφέλη και κυρίως:

α. Μείωση δαπανών λειτουργίας της Υπηρεσία καθαριότητας του δήμου

β. Βελτίωση του περιβάλλοντος σε ρύπανση

γ. Βελτίωση των Υπηρεσιών καθαριότητας και

δ. Υποστήριξη του στόχου για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μείωση των απορριμμάτων κλπ)

Δευ, 15/07/2019 - 15:05