Ο δήμος Αθηναίων εντείνει το πρόγραμμα απεντομώσεων με ειδικά συνεργεία σε φρεάτια καθώς και σε άλλες εστίες γύρω από ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Ο τακτικός ανά 15ήμερο έλεγχος - εντοπισμός και η εν συνεχεία εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε σημεία αναπαραγωγής κουνουπιών (σιντριβάνια, βάνες ποτίσματος κ.λπ.) επαναλήφθηκε σήμερα στο Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Λογγίνου και τον περιβάλλοντα χώρο του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας. Μετά από συνεννόηση με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, οι απεντομώσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων, σε κοινά συνεργεία με εξειδικευμένο προσωπικό ιδιωτικής εταιρίας, θα εστιασθούν στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, του Παγκρατίου και του Νέου Κόσμου και έως την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί στον Εθνικό Κήπο, τη Βαρβάκειο Αγορά, καθώς και τις πλατείες : Προφήτη Ηλία, Μεσολογγίου, Εργατικής Πρωτομαγιάς, Κυνοσάργους, Μάχης Αναλάτου, Αγίου Σώστη και στο Άλσος Αγ. Ιωάννη Κυνηγού.

Επίσης, από σήμερα στις παραπάνω περιοχές μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν πλύση και ράντισμα με ειδικό υγρό των κάδων απορριμμάτων, στους οποίους θα τοποθετείται και ειδικό αυτοκόλλητο. Η δράση θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Αθηναίων.

Η απεντόμωση περιλαμβάνει:

1. Εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε εστίες ανάπτυξης κουνουπιών.

2. Εφαρμογή ακμαιοκτονίας.

3. Τοποθέτηση παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, καθώς και παγίδων ωοθεσίας για την μοριακή ανάλυση των δειγμάτων.

Εάν κριθεί αναγκαίο όλες οι παραπάνω ενέργειες θα επαναληφθούν.

Τρι, 14/08/2018 - 14:45
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"