Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Γενάρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα.

« Υπάρχει μια σειρά από κρίσιμα θέματα, μια λίστα που αφορά τις ανάγκες και τα προβλήματα του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στην οδό Ηπείρου. Ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες έπειτα από περιοδεία που έκανα στο χώρο, συζητώντας με Καθηγητές για το δύσκολο εκπαιδευτικό έργο που έχουν να βγάλουν σε πέρας. Ένα μέρος των αναγκών αφορά ευθύνες της Σχολικής Επιτροπής, πέρα από την συνολικότερη ευθύνη της Κυβερνητικής Πολιτικής γι΄ αυτά τα σχολεία για την οποία έχουμε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

      Καταθέτουμε αναλυτική λίστα και νομίζω ότι η Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής θα πρέπει να σταθούν θετικά στα συγκεκριμένα αιτήματα, για να διευκολύνουν μια σοβαρή προσπάθεια να αποκτήσουν Ελληνική Παιδεία μεταναστόπουλα που βρίσκονται χρόνια στην πατρίδα μας.

    Η κυρία Δ.Γαβρίλη, διευθύντρια του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, έχει καταθέσει αυτή τη λίστα σε όλους τους αρμόδιους φορείς του Δήμου.  Αυτή η προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα πρέπει να στηριχθεί.

    Δεύτερο θέμα. Δεν έχει δοθεί απάντηση σε προηγούμενο αίτημά μας σχετικά με ενημέρωση για συγκεκριμένα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Ζητήσαμε πληροφόρηση για τα φρεάτια υδροσυλλογής ομβρίων, συνολικά για τα φρεάτια που υπάρχουν στο Δήμο και τον καθαρισμό τους, για τα ανοιχτά τμήματα ρεμάτων. Υπάρχουν φωτογραφίες από τέλη Δεκέμβρη που δείχνουν ότι δεν έχει γίνει κάτι. Μέσα στις προβλεπόμενες χρονικές προθεσμίες πρέπει να υπάρχει απάντηση στα αιτήματα που καταθέτουμε.

   Τέλος, σχετικά με το σχέδιο πιστοποίησης των 50 Παιδικών Χαρών για το διάστημα από το Σεπτέμβρη του 2017 με ορίζοντα 90 ημερών, είμαστε ήδη στα τέλη Γενάρη του 2018 και η εικόνα που έχουμε είναι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα θέλαμε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που βρισκόμαστε για τα έργα που έχουν αναφερθεί. Θα επανέλθουμε αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση».

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"