Τον διακεκριμένο Βρετανό συγγραφέα Ίαν ΜακΓιούαν υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι όταν προσωπικότητες σαν τον Ίαν ΜακΓιούαν επισκέπτονται την Αθήνα, γίνεται σαφές τι μπορεί να προσφέρει στην πόλη μια τέτοια διοργάνωση, εκφράζοντας στον Βρετανό συγγραφέα τον θαυμασμό του για το συγγραφικό του έργο.

Ο κ. ΜακΓιούαν δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψή του στην Αθήνα και την υποδοχή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, επισημαίνοντας ότι είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και όταν ήταν έφηβος.

Κατά τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Καμίνης και ΜακΓιούαν εξέφρασαν την ανησυχία τους για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και τη συντηρητικοποίηση της Ευρώπης, με σημείο καμπής το δημοψήφισμα για το Brexit.

Η επίσκεψη του Ίαν ΜακΓιούαν στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων Πατάκη και έχει την υποστήριξη του British Council στην Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Βρετανικού Συμβουλίου η κυρία Μαρία Παπαϊωάννου και η εκδότρια κυρία Άννα Πατάκη.

Μέγας δωρητής της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές, το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου). Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Τετ, 25/04/2018 - 14:40
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"