Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρέσβη επί τιμή, κ. Αλέξη Αλεξανδρή, καθώς

και την α΄ αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Σ. κυρία Μαρία - Ντανιέλλα Μαρούδα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία και συνεργασία της νέας Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. με τη δημοτική Αρχή, πάνω σε συγκεκριμένους άξονες που άπτονται της στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Στην ιδιαίτερα θερμή και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε η απόλυτη ταύτιση των δύο πλευρών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης κοινών δράσεων.

Ειδικότερα, τα πεδία της συνεργασίας θα αφορούν την επέκταση του προγράμματος προπληρωμένων καρτών για την κάλυψη βασικών αναγκών οικονομικά αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων, τους ευαίσθητους τομείς της Διαχείρισης Καταστροφών (Disaster Management) και την Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών (Restoring Family Links), όπως επίσης και την προαγωγή της υγείας στα σχολεία. Αξίζει να επισημανθεί ότι η επανασύνδεση μελών οικογενειών, που έχουν χωριστεί κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ταξιδιού ή εξαιτίας εμπόλεμων συρράξεων, αποτελεί κομβική υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι θα ακολουθήσει σύντομα νέα με επιτελικά στελέχη των δύο πλευρών, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

Στη συνάντηση, έλαβαν μέρος από πλευράς δήμου Αθηναίων ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ενώ από τον Ε.Ε.Σ. συμμετείχε ο σύμβουλος σε θέματα προσφυγικού και επικοινωνίας κ. Αλέξανδρος Δριμάλας.

Τρι, 06/03/2018 - 19:20
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"