Και αυτή την εβδομάδα η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, Μέγας Δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέρνει το βιβλίο σε κάθε γειτονιά της πόλης και με τις δράσεις της ξανασυστήνει τους κατοίκους κάθε ηλικίας και κάθε καταγωγής, μεταξύ τους, με το βιβλίο, την ανάγνωση και τη δημιουργία!

Η Κινητή βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στα εξής σημεία:

Τρίτη 19 Ιουνίου | Πάρκο Χελντράιχ | 10:00-15:00

Τετάρτη 20 Ιουνίου | Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα | 10:00-15:00

Πέμπτη 21 Ιουνίου | οδός Τρώων, Πετράλωνα | 17:00-21:00

Παρασκευή 22 Ιουνίου | Πλατεία Αυδή | 17:00-21:00

Σάββατο 23 Ιουνίου | Ζάππειο – Λ. Αμαλίας | 10:00-15:00

Την Τρίτη 19 Ιουνίου η συνεργασία της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με το Φεστιβάλ Αθηνών μας οδηγεί σε νέους κόσμους: Στην ενότητα Το Βιβλίο και οι Τέχνες το Φεστιβάλ Αθηνών διοργανώνει την παράσταση “Νέοι Κόσμοι” με τον αγαπημένο Αμερικανό ηθοποιό Bill Murray να αφηγείται και ερμηνεύει αποσπάσματα κλασικών Αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, όπως ο Whitman, ο Hemingway, ο Twain και άλλοι σε συνθέσεις των Foster,

Gershwin και Bernstein, με συνοδεία μουσικής δωματίου, υπό τη διεύθυνση του τσελίστα Jan Vogler.

Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ώρα: 21:00. Είσοδος: με εισιτήριο από 25€

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο πλαίσιο της ενότητας Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης που φέρνει το βιβλίο και την ανάγνωση σε όλους τους πληθυσμούς κι όλες τις γωνιές της πόλης, η βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου «μεταμορφώνεται» σε έναν μεγάλο χαρταετό που θα μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Μαχντί και ο χαρταετός όλου του κόσμου» που διοργανώνουν η Action Aid και το Κέντρο Συντονισμού Μεταναστών και Προσφύγων. Την αφήγηση ακολουθεί εργαστήριο όπου τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν χάρτινους χαρταετούς με μηνύματα για το δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση.

Χώρος: Παιδική Βιβλιοθήκη Εθνικού Κήπου. Ώρα: 18:00-20:00. Συμμετοχή: ελεύθερη με κράτηση στα 210 9211029 και education.hellas@actionaid.org

Επίσης την Τετάρτη 20 Ιουνίου και στην ίδια ενότητα πραγματοποιείται η εκδήλωση «Άκουσε την ιστορία μου» που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ακούσουν τις αφηγήσεις ζωής των προσφύγων με τη διαμεσολάβηση διερμηνέα. Οι επισκέπτες επιλέγουν από μια σειρά διαθέσιμων τίτλων την ιστορία που θα ακούσουν.

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και αποτελεί δράση του Προγράμματος Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας & Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χώρος: Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη. Ώρα: 18:00-21:00. Συμμετοχή: ελεύθερη

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου έρχεται το 'The Bahar Project' με την πρώτη συνταγή από το Αφγανιστάν: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με συμμετέχοντες από διαφορετικές χώρες που διοργανώνουν το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων (ACCMR) και η οργάνωση Almasar. Ενώ ένας μετανάστης ετοιμάζει ένα παραδοσιακό φαγητό της χώρας του, δίπλα του ένας ελληνόφωνος παρατηρητής καταγράφει τη συνταγή στα ελληνικά – τα υλικά, την προετοιμασία, την παρασκευή, το σερβίρισμα. Στη συνέχεια γίνεται το αντίστροφο. Ακολουθεί μια μικρή γιορτή για τις ιστορίες και τις συνταγές. Οι δράσεις μαγειρικής θα συνδυάζονται με παράλληλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα εκδοθεί ένα μικρό βιβλίο με συνταγές, αφηγήσεις και άλλο υλικό.

Η πρώτη δράση του Bahar Project διοργανώνεται με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ActionAid και με τη συμμετοχή της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα.

Χώρος: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ actionaid (Πέτρας 93, Κολωνός). Ώρα: 17:00. Γλώσσα: εθνική γλώσσα των μαγείρων Διερμηνεία: ελληνικά ή αγγλικά.

Πάντα στην ενότητα Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης την Πέμπτη 21 Ιουνίου το A Book Affair - Temporärer Kunst-Buchladen φιλοξενεί την εκδήλωση ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Τέχνη και λογοτεχνία: Ο καλλιτέχνης Θεόδωρος Γιαννάκης θα μιλήσει για την σημασία της λογοτεχνίας στη δουλειά του, θα δείξει αντικείμενα και βιβλία και θα μιλήσει για την ατομική του έκθεση που παρουσιάζεται παράλληλα στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Goethe – Institut και του Radio Athènes Insitute for the advancement of Contemporary Visual Culture, με την υποστήριξη του British Council, του Institut Français de Grèce και την ευγενική συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη.

Χώρος: Radio Athènes. Ώρα: 19:30. Είσοδος: ελεύθερη

Τρι, 19/06/2018 - 20:20
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"