Παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στην τηλεοπτική εκπομπή "Ακραίως" στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Δεν θα απαντήσω ευθέως τώρα στον κ. Καπερνάρο. Τις απόψεις του κ. Καπερνάρου, όποτε έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, τις έχω ακούσει. Κατά τα λοιπά, για το πρόβλημα της πολιτικής βίας στα Εξάρχεια, το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι ότι χρονίζει. Κρατάει πάρα πολλά χρόνια, είναι αποτέλεσμα της αδράνειας της Πολιτείας δεκαετίες τώρα. Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς ασφάλεια. Όλη η σύγχρονη ιστορία των δικαιωμάτων πηγάζει από το δικαίωμα στην ασφάλεια, οπότε οποιοσδήποτε έρχεται να αντιπαραθέσει αυτά τα δύο, διαπράττει τεράστιο σφάλμα. Το τρίτο είναι ότι δεν δίστασα ποτέ ως δήμαρχος Αθηναίων να υποστηρίξω τον υπουργό Δημόσιας Τάξης όταν λάμβανε μέτρα για περισσότερη ασφάλεια, όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Εγώ το έκανα αυτό όταν τερματίστηκαν οι καταλήψεις στη βίλα Αμαλίας και στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης".

ΔΗΜ: "Χρειάζεται η καταστολή;"

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Σε μια σύγχρονη πολιτεία χρειάζονται και τα δύο, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Έχω προκαλέσει επανειλημμένες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε εκδώσει ψηφίσματα, έχω καλέσει τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, έχω ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτά αποτελούν μέσο πίεσης. Έχω ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Κυρ, 15/04/2018 - 18:15
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"