Με εκδήλωση για τον ρόλο της γυναίκας στην τοπική αυτοδιοίκηση, κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα - Γυναικεία δικαιώματα και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» η 6η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 17.00, συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι κυρίες Άννα Καραμάνου, πρώην Ευρωβουλευτής. Έφη Μπέκου, πρώην γενική γραμματέας υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Πρόνοια και την Ισότητας. Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η πρώην πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) κυρία Δέσποινα Λογιάδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 22ου Δημοτικού Σχολείου (Πάτμου 7) στα κάτω Πατήσια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ

“ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ Τ.Α.”

 

 Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Συμβουλίου 6ης Δημοτικής Κοινότητας κα Ελένη Ζωντήρου.
 Δέσποινα Λογιάδου, Συντονίστρια - Μέλος του Συμβουλίου 6ης Δημοτικής Κοινότητας: “Η Ημέρα της Γυναίκας”.
 Η Χορωδία της Λέσχης Φιλίας επί της οδού Κίου, θα τραγουδήσει Μ. Θεοδωράκη υπό τη διεύθυνση του Μουσικού Διονυσίου Μεσάρη.
 ΄Αννα Καραμάνου - π. Ευρωβουλευτής: “Η ειρηνική επανάσταση των γυναικών: οι ιστορικοί σταθμοί από το 1821 μέχρι σήμερα”.
 ΄Εφη Μπέκου - π. Γενική Γραμματέας Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας:“Εμπόδια και προκλήσεις για την ουσιαστική εφαρμογή των δικαιωμάτων των γυναικών”.
 Μαρία Στρατηγάκη - Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας Δήμου Αθηναίων:“Ο ρόλος της Τ.Α. και θετικές δράσεις του Δήμου”.
 “Από τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη έως τον Παπαδιαμάντη”: διαβάζουν αποσπάσματα οι Ηθοποιοί Λάμπρος Τσιάγκας και Δανάη Καλοχώρα.
 Παρεμβάσεις Δημοτικών Παρατάξεων.

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"