Στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το διαδικτυακό περιοδικό Literature.gr σας προσκαλεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 από τις 20:45 έως τις 23:30, στην εκδήλωση απονομής των λογοτεχνικών βραβείων:«Literature.gr Λογοτεχνική φράση της χρονιάς 2017», που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής «Β&Μ Θεοχαράκη» Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα.

To διαδικτυακό περιοδικό Literature.gr θέσπισε το ετήσιο Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο «The Literature.gr Phrase of the Year Prize» τον Δεκέμβριο του 2015, στοχεύοντας στην αναζήτηση τρόπων για την προώθηση της λογοτεχνίας καθώς και την ανάπτυξη, διάδοση και προβολή των ελληνικών γραμμάτων μέσα από το έργο των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών, αλλά και τη γνωριμία του αναγνωστικού κοινού με τη νεωτερική σκέψη των ξένων λογοτεχνών.

Φέτος, τα βραβεία απονέμονται στους:

Έρση Σωτηροπούλου, για το βιβλίο της «Μπορείς», Εκδόσεις Πατάκη

Διακριθείσα Φράση: «Τέχνη μπορεί να υπάρξει μόνο με την έννοια του κατεπείγοντος, τα άλλα είναι φιλολογικές συζητήσεις» & Greg Jackson, για το βιβλίο του «Οι Άσωτοι», Εκδόσεις Αντίποδες, μετάφραση Παναγιώτης Κεχαγιάς

Διακριθείσα Φράση: «Οι άνθρωποι είναι σφαίρες που έχουν φύγει από την κάννη του όπλου»

Χαιρετισμός: Μιχάλης Μοδινός

Ομιλίες εκ μέρους της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων: Εριφύλη Μαρωνίτη & Φοίβος Σακαλής

Ομιλίες εκ μέρους του Literature.gr: Παναγιώτης Κεχαγιάς, Χριστίνα Λιναρδάκη & Χρήστος Χρυσόπουλος

Παρουσίαση: Ντίνα Σαρακηνού

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Τρι, 27/11/2018 - 20:45 - 23:30
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"