Σε ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. Κατά τη 8η συνεχή ημέρα έκτακτων μέτρων για την κακοκαιρία, στους τρεις θερμαινόμενους χώρους του δήμου Αθηναίων (α) Σοφοκλέους 66, β) Πανόρμου 17 Αμπελόκηποι και γ) Αίμωνος 9 Κολοκυνθούς) φιλοξενήθηκαν συνολικά 110 άστεγοι συμπολίτες μας.

Οι θερμαινόμενοι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ τα συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων συνεχίζουν τις επιτόπιες παρεμβάσεις τους (street work). Την ώρα της πυκνής χιονόπτωσης, τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων παρείχαν ειδική φροντίδα σε 12 άστεγους συμπολίτες μας, οι οποίοι παρά την ενημέρωση, δεν θέλησαν να φιλοξενηθούν σε κάποιον από τους διαθέσιμους χώρους.

Η κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες του δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε ομαλά κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Αθηναίων, ακολουθώντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, πραγματοποίησε από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ρίψεις αλατιού σε περιοχές με κατωφέρειες όπως :

1. Άνω Κυψέλη

2. Λόφος Λυκαβηττού

3. Κολωνάκι

4. Πολύγωνο

5. Γηροκομείο Αθηνών

4. Λόφος Στρέφη

5. Γκύζη

Στις 04.15 πραγματοποιήθηκε εκχιονισμός στην περιοχή του Λυκαβηττού.

Στις 04.35 πραγματοποιήθηκε εκχιονισμός στον δρόμο του λόφου του Λυκαβηττού και επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας, για απεγκλωβισμό αυτοκινήτου, οι επιβάτες του οποίου ενημέρωσαν το 1595 ότι είχαν εγκλωβιστεί, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου.

Δόθηκε ποσότητα αλατιού στο Γηροκομείο Αθηνών, όπως και στο ΕΚΑΒ, για την αντιμετώπιση του πάγου στους δρόμους και την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595.

Τρι, 08/01/2019 - 18:00

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"