Συνεχίζοντας τις δράσεις του για την βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ο Δήμος Αθηναίων τις προηγούμενες μέρες έκανε μία ακόμα μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι, αυτή τη φορά πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης δούλεψαν συστηματικά, περίπου μία εβδομάδα, χρησιμοποιώντας υλικά τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα σε μάρμαρα,τοίχους, στόρια, μεταλλικούς φράχτες και άλλες επιφάνειες εμβαδού περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι δρόμοι στους οποίους έγιναν οι παρεμβάσεις βρίσκονται γύρω από την πλατεία Ομονοίας, η οποία σύντομα θα αποδοθεί στους Αθηναίους με την νέα της μορφή. Συγκεκριμένα στις αρχές της Σταδίου, της Πανεπιστημίου, της Πειραιώς, της Αθηνάς, της Γ’ Σεπτεμβρίου και της Αγίου Κωνσταντίνου.

Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 140 λίτρα μόνιμης επίστρωσης οικολογικού αντιγκράφιτι, ειδικό υλικό αφαίρεσης γκράφιτι και τόνοι νερού προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι μεγάλες αντιγκράφιτι δράσεις του Δήμου Αθηναίων –με πιο πρόσφατη πριν από την Ομόνοια, εκείνη στο Πεδίο του Άρεως όπου καθαρίστηκε τοίχος περίπου 400 μέτρων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας- έχει προγραμματιστεί να συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε κεντρικά σημεία της πόλης.

«Το δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη με καθαρούς δημόσιους χώρους. Αυτό υπερασπιζόμαστε, με μεγάλη προσπάθεια να σβήνουμε ότι προσβάλλει την αισθητική και την καθημερινότητα μας. Είναι κι αυτή ακόμα μια διαρκής επιχείρηση που έχει αρχή αλλά όχι τέλος» επισημαίνει με αφορμή την αντιγκράφιτι επιχείρηση στην Ομόνοια ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πεμ, 12/03/2020 - 12:10
Ζακ
(22/09)-ANAKATA