«Ο «Κλεισθένης» είναι ο Δούρειος Ίππος με τον οποίο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να διεισδύσουν λαθραία στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην ομιλία του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

«Χρησιμοποιούν ως όχημα ένα περιστασιακό νομοθέτημα για να αντισταθμίσουν την αποτυχία τους, το 2014, στις τοπικές κοινωνίες», επεσήμανε ο κ. Καμίνης και σημείωσε: «Μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας και βλέποντας τη νέα εκλογική αποτυχία επί θύραις, ανακάλυψαν την απλή αναλογική. Ούτε απόφαση δεν θα μπορεί λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός εάν προηγουμένως έχει ενδώσει στον εκβιασμό του κάθε τυχάρπαστου που θα έχει πιάσει στασίδι εκεί, χάρη στον εκλογικό νόμο», όπως είπε.

«Σήμερα, λόγω της γραφειοκρατίας, των πολλαπλών ελέγχων και των καθυστερήσεων της κεντρικής διοίκησης, παίρνουμε μεν αποφάσεις στα Δημοτικά μας Συμβούλια, αδυνατούμε όμως να τις εφαρμόσουμε. Αύριο, λόγω του κατακερματισμού των δυνάμεων στα Δημοτικά Συμβούλια, ούτε καν απόφαση δεν θα μπορεί να ληφθεί» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και διεμήνυσε: «Το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει! Το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης, ανεξάρτητα από την πολιτική της ταυτότητα, πρέπει να είναι η ανατροπή των καταστροφικών συνεπειών αυτού του περιστασιακού νόμου».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο των δήμων εν μέσω της σοβούσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης λέγοντας: «Το κεντρικό κράτος έκανε ό τι μπορούσε προκειμένου να ανακόψει τη δημιουργική ορμή των δήμων, πολλοί από τους οποίους έδειχναν ότι μέσα στην κρίση ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν ένα διαφορετικό, σύγχρονο μοντέλο δημόσιας διοίκησης. Ποιά ήταν η αντίδραση του κεντρικού κράτους σε όλα αυτά; Αντί να εκτιμήσει την προσπάθεια των δημοτικών αρχών και να την ενισχύσει, δυσχέρανε το έργο μας ακόμη περισσότερο. Καθιέρωσε επιπλέον ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιβάρυνε τις διαδικασίες, πολλαπλασίασε τη γραφειοκρατία, καθυστέρησε τα δημοτικά έργα με τον περίφημο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, ο οποίος όχι μόνο δεν περιείχε μεταβατικές διατάξεις για τα έργα που είχαν αρχίσει, αλλά στη συνέχεια τροποποιήθηκε 36 φορές» επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης.

Δευ, 03/12/2018 - 14:25
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"