Την προσφορά και τη μνήμη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μπέη τιμά η Αθήνα. «ΠάρκοΔημάρχου Δημήτρη Μπέη» ονομάζεται πλέον το πάρκο, μεταξύ των οδών Χελντράιχ και Λαγουμιτζή, στον Νέο Κόσμο. Η τελετή ονοματοδοσίας έγινε από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, σε επίσημη εκδήλωση την οποία πλαισίωσαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, δημότες της Αθήνας, συνεργάτες, καθώς και η οικογένεια του Δημήτρη Μπέη, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων από το 1979 έως το 1986.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την Αθήνα όσο λίγοι. Ο Δημήτρης Μπέης ήταν ένας μεγάλος δήμαρχος προερχόμενος από τη δημοκρατική παράταξη με προοδευτικές ιδέες και μεγάλο έργο» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας: «ο Δημήτρης Μπέης ήταν ένας μεγάλος δήμαρχος προερχόμενος από τη δημοκρατική παράταξη με προοδευτικές ιδέες και μεγάλο έργο. Όπως αυτό εδώ το πάρκο το οποίο διεκδίκησε για την Αθήνα, μαζί με τους κατοίκους και τα κατάφερε».

Τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, ενώ ιδιαιτέρως συγκινημένη δήλωσε η κυρία Ντίνα Μπέη, η οποία μίλησε για το έργο του στη δημαρχία της Αθήνας και το πάθος του εκλιπόντος συζύγου της Δημήτρη Μπέη για την πρωτεύουσα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Λέσχες Φιλίας Παγκρατίου και Αγίου Αρτεμίου, ο «Σύλλογος Θρακιωτών και Φίλων Θράκης» και ο αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος «Πήγασος».

Το «Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη» περικλείεται από τις οδούς Ευρυδάμαντος, Λαγουμιτζή, Χελντράιχ και Ντελακρουά στον Νέο Κόσμο και βρίσκεται μεταξύ των Λ. Συγγρού και Ηλία Ηλιού.

Δευ, 19/11/2018 - 17:40
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"