Παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα στην Αθήνα αποτελεί η μεγάλη διεθνής διάκριση τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για την κατάκτηση από την Αθήνα του βραβείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ‘’Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» για το έτος 2018.

Σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία εκπροσώπων από δεκάδες συνεργαζόμενους φορείς, ιδρύματα, οργανώσεις και επιχειρήσεις, στην κατάμεστη αίθουσα του Σεραφείου του δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «ο δήμος Αθηναίων είναι πλέον οικονομικά νοικοκυρεμένος (μείωσε τον τραπεζικό δανεισμό από 220 εκ. ευρώ το 2010 σε περίπου 110 εκ. ευρώ το 2018), πλεονασματικός (από έλλειμμα 48 εκ. ευρώ το 2010 σε πλεόνασμα 21,7 εκ ευρώ το 2017), έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς οικονομικούς πόρους (περίπου 135 εκ. ευρώ) και διεθνείς χρηματοδοτήσεις και παράλληλα προχωρά σε μειώσεις δημοτικών τελών (6,5% στα οικιακά, περίπου 20% στα επαγγελματικά) και νοιάζεται για τον αδύναμο (ενισχύει καθημερινά 30.000 πολίτες)». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι «τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει χαραχθεί στρατηγικό σχέδιο και υλοποιούνται έργα υποδομών καθιστώντας την Αθήνα μια πόλη ανθεκτική στις κρίσεις».

«Αυτό το βραβείο το κερδίσαμε γιατί αξιοποιήσαμε ό, τι καλύτερο διαθέτουμε. Το έμψυχο δυναμικό μας, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που βλέπει πάντα τις κρίσεις ως ευκαιρίες για να αλλάξει τα πράγματα» σημείωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «η Ευρώπη αναγνώρισε την ευρηματικότητά της Αθήνας και της δυνατότητας της δημοτικής αρχής να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, στο σύντομο απολογισμό του έργου της οκταετίας «Αυτό το βραβείο το βλέπω και ως ένα μήνυμα για το είδος της Ευρώπης που θέλουμε», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

« Ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενσωμάτωσης, γνήσιας συμμετοχής και ανοιχτού πνεύματος. Η Ευρώπη θα ενδυναμωθεί μέσα από την αλληλεγγύη, μόνο εάν ανοίξει τις διαδικασίες στους πολίτες και κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες τους. Αν καλέσει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες σε συστράτευση, με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας» κατέληξε κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Κοινωνικής Καινοτομίας κυρία Αμαλία Ζέπου περιέγραψε το ευρύ πλέγμα συνεργασιών του δήμου Αθηναίων, στην επιχειρηματικότητα, την αστική ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την πολιτική συνοχής και την ψηφιακή σύγκλιση.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τη επιμέλεια του ραδιοφωνικού σταθμού PEPER 96,6.

Πεμ, 08/11/2018 - 15:25
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"