Περισσότερα από 3.000 προεπιλεγμένα ραντεβού για το κλείσιμο συμφωνιών μεταξύ των 100 εκπροσώπων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική τουριστική αγορά, φιλοξενεί το 6ο Travel Trade Athens, που πραγματοποιείται το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου, καθιστώντας το ως μια από τις κορυφαίες τουριστικές εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για ολική επαναφορά της Αθήνας στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης. «Από τη ζοφερή κατάσταση του 2012, όταν η πόλη, μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα οικονομικής ύφεσης και αρνητικής φήμης διεθνώς, κατρακύλησε σε ιστορικό ναδίρ στις αφίξεις επισκεπτών, φτάσαμε σήμερα η Αθήνα να κατατάσσεται τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, σημειώνοντας υπερδιπλασιασμό αφίξεων, έχοντας να επιδείξουμε νέες ξενοδοχειακές μονάδες, δεχόμενοι θριαμβευτικά διεθνή δημοσιεύματα για την πόλη μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Και το πετύχαμε αυτό τόνισε ο κ. Καμίνης γιατί θέσαμε ως προτεραιότητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που στηρίχθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, όπως είπε:

α) Τις συνέργειες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σύμπραξη με τον ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος και την AEGEAN

β) Τη στοχευμένη δράση του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, του ACVB, να βάλει την Αθήνα στο παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη

γ) Την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την ταυτόχρονη ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης με έμφαση σε υποδομές όπως η νέα Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και η καθιέρωση της Τεχνόπολης ως σημαντικού πολιτιστικού προορισμού στην πόλη και

δ) Με έργα και δράσεις αστικής ανάπλασης και αναζωογόνησης περιοχών του κέντρου, στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, όπως η αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, το Σεράφειο Συγκρότημα, ο Εθνικός Κήπος, το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων σε υποβαθμισμένες περιοχές ή πλατείες του κέντρου με το Πρόγραμμα ΠΟΛΗ2».

Το 6ο Travel Trade Athens 2018 διοργανώνεται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA).

Το 6ο Travel Trade Athens γίνεται υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας(ΞΕΕ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

«Diamond» Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Aegean και ο ΕΟΤ, και «Platinum» Χορηγός είναι o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

«Gold» Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι το Κέντρο Πολιτισμού ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η SOUND AND VISUAL- Κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα 9,84, GTP-Greek Travel Pages, www.epixeiro.gr, Tornos News, www.travelling.gr, Tourism Press, Hotel & Restaurant, HQ The Association Magazine, Kongres Magazine, Evintra, ICJ Mice Marketing.

Το εκτελεστικό μέρος της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρία AFEA.

Για περισσότερες πληροφορίες : 210.3253123

Δευ, 08/10/2018 - 14:40
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"