Παρών στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής τον Οκτώβριο του 1944, δίνει ο δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στις δράσεις, μέσω της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» και με την έκθεση «14 Ιστορίες Αντίστασης» που φιλοξενείται -από τις 5 έως τις 30 Οκτωβρίου- στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Κτίριο 6, πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως αργά το βράδυ, καθώς συμμετέχει στη Νύχτα Πολιτισμού που διοργανώνουν το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 του δήμου Αθηναίων, με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις φετινές εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» μετέχουν πέντε φορείς. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, ο δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ. Για όλο τον μήνα Οκτώβριο διοργανώνονται 32 δράσεις πολιτισμού: Εκθέσεις, εκδηλώσεις λόγου, ιστορικοί περίπατοι, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια αποτελούν τους διαύλους διάχυσης της επιστημονικής έρευνας στο ευρύ κοινό.

Δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων στο: http://freeathens44.org/

#freeathens44 #14istories

Πεμ, 04/10/2018 - 12:00
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"