«Για τις αναπλάσεις, η Αθήνα χρειάζεται μία δομή μητροπολιτικού χαρακτήρα, που να έχει ως επίκεντρό της τον δήμο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ.

Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου εξετάζεται το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη δημιουργία εταιρίας αναπλάσεων για την Αθήνα.

«Τελικά, ποιος αποφασίζει τι θα γίνει στην πόλη; Μπορεί να το αποφασίζει κάποιος άλλος ερήμην του δήμου;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι από το 2011, που είναι δήμαρχος, βιώνει την προσπάθεια του κράτους να έχει το ένα πόδι του στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να συντονίσουν παρεμβάσεις στην Αθήνα με νομικά πρόσωπα, απέτυχαν γιατί οι εταιρίες αυτές ήταν φορείς των παθογενειών του κράτους.

«Αντί να κινηθεί προς την κατεύθυνση των πραγματικών μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση με την εταιρία που επιχειρεί να συστήσει, μας πηγαίνει προς τα πίσω σε ένα υπερσυγκεντρωτικό κράτος», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει στην κυβέρνηση το ολοκληρωμένο σχέδιό του για την πρωτεύουσα».

«Έχουμε καταρτίσει Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για την Αθήνα, το οποίο υπογράφεται από 17 υπουργεία, έχουμε καταθέσει σχέδιο πρότασης νόμου για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και έχουμε εξασφαλίσει 200 εκ. ευρώ για έργα στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση όλα αυτά, κάνει ότι δεν τα ξέρει.

Παρ, 20/04/2018 - 17:50
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"