Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας στις 2 Απριλίου ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, δήλωσε τα παρακάτω για το θέμα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, που απασχόλησε την συνεδρίαση.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο πεζόδρομος της Μασσαλίας. Πιο πριν ήταν και παραμένει το πεδίον του Άρεως. Δεκάδες είναι οι πιάτσες στην πόλη όπου δραστηριοποιούνται τα κυκλώματα διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο Δήμαρχος χαρακτηρίζεται από μια ιδεοληψία στην αντιμετώπιση του προβλήματος, δε βγάζει συμπεράσματα. Σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο πρωτοστάτησε στο να μπει το πρόγραμμα μεθαδόνης στα Νοσοκομεία με επιχείρημα ότι θα αδειάσει το κέντρο. Τα προγράμματα μεθαδόνης μπήκαν στα νοσοκομεία και υποβαθμίστηκαν σε προγράμματα “πάρε τη δόση και φύγε” χωρίς μικροβιολογικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μάυρη αγορά και μεθαδόνης έξω από τα Νοσοκομεία. Ευτυχώς που η Δημοτική Αρχή δεν προτείνει κάποια ΣΔΙΤ όπως στον ηλεκτροφωτισμό για κλειστούς χώρους χρήσης Ναρκωτικών. Αν η χρήση γίνεται στους κλειστούς χώρους, η διακίνηση και το εμπόριο που θα γίνεται; Θα νομιμοποιήσουμε στην επέκταση της χρήσης και τη διακίνηση και το εμπόριο; Υπάρχει και πρόθεση της Κυβέρνησης για δημιουργία χώρων υγιούς χρήσης. Καλό είναι να μας πείτε και τους χώρους που θα επιχειρήσετε μια επανάληψη προγραμμάτων τα οποία έχουν αποτύχει στη δυτική Ευρώπη. Γνωρίζεται ότι το Πάρκο στη Ζυρίχη που ήταν πάρκο για να γίνεται η ελεύθερη χρήση, έκλεισε.

Το πρόβλημα για εσάς είναι η αισθητική. Να μην τρυπιέται στην οδό Μασσαλίας αλλά να μπαίνει σε ένα κτίριο και να τρυπιέται. Το να ανοίξουμε ένα μέτωπο με τα κυκλώματα να μην τρυπιέται ένας κόσμος και να παρέχεται και η ιατρική φροντίδα σε ένα κόσμο που βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξάρτησης για εσάς είναι δευτερεύον και δεν υπάρχουν κονδύλια. Από τη δική μας πλευρά, το μέτωπο ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά είναι κάθετο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε καμία ρωγμή στην προσπάθεια πολλών κύκλων να νομιμοποιήσουν τα Ναρκωτικά, είτε με πάρτι μαστούρας, είτε με διαφορά σχέδια τα οποία έχουν ουσιαστικά αποτύχει και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Πρέπει να παρθούν μέτρα. Αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι θα κάνουν παρεμβάσεις. Δεν μπορούμε να βγάζετε λόγους αλλά να μην κάνετε ενέργειες για να μην ανοίξει το PARK. Γιατί αν ανοίξει το αυτομάτως η πιάτσα που βρίσκεται μπροστά του θα φύγει. Χρειάζονται μέτρα που να περιορίσουν τη δημιουργία πιάτσας σε διάφορα σημεία. Μια γενικευμένη προσπάθεια να χτυπηθούν τα κυκλώματα και από την αστυνομία θα είναι βήμα στο να αντιμετωπιστούν αυτές οι εικόνες.  Τι γίνεται με το περίφημο πρόγραμμα Περιφέρειας-Δήμου-ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ  στο Πεδίον του Άρεως; Πότε θα αρχίσει; τι αποτελέσματα επιφέρει; Συμμετέχουν οι κάτοικοι στην Επιτροπή που το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να φτιαχτεί; Συζητήσαμε γι΄ αυτό πριν από τέσσερις μήνες και ακόμη είμαστε στο θα… »

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"