Για τα ζητήματα της ασφάλειας στην πόλη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη μας είναι πια ζήτημα Πρωθυπουργού.

Δεν είναι ζήτημα διοικητικής ανεπάρκειας αλλά πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού.

Ακούσαμε χθες τον Πρωθυπουργό να δηλώνει πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τον καλωσορίζουμε, έστω και αργά, στην πραγματικότητα.

Για την ανομία, την εγκληματικότητα, τη βία, την κατάσταση στα Εξάρχεια που έχει φτάσει στο απροχώρητο, για το ζήτημα της διακίνησης και δημόσιας χρήσης ναρκωτικών.

Το ζήτημα της ασφάλειας, δεν λύνεται με πυροσβεστικές κινήσεις. Είναι ανάγκη να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αθήνα χωρίς μεγαλοστομίες. Το ζητάμε χρόνια. Έχω θέσει εαυτόν στην διάθεση της Κυβέρνησης για να δουλέψουμε μαζί.

Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες να αναδείξουμε τον πολιτισμό της Αθήνας, σπάμε τα ρεκόρ επισκεψιμότητας το ένα μετά το άλλο, φιλοξενούμε διεθνείς διοργανώσεις και όλα αυτά δίχως την υποστήριξη της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν δικαιώματα, χωρίς ασφάλεια. Όποιος ξέρει, έστω και στοιχειωδώς τι σημαίνει δικαιώματα, ξέρει ότι τα δικαιώματα εκπηγάζουν ιστορικά από το αίτημα για ασφάλεια. Δεν συγκρούονται αυτά τα δύο. Η ασφάλεια και τα δικαιώματα συνυπάρχουν.

Και προειδοποιώ όσους μιλούν μόνο για δικαιώματα και αστυνομοκρατία: τις περιόδους ανομίας διαδέχονται πάντοτε περίοδοι αυταρχισμού και δραστικής περιστολής των δικαιωμάτων. Αυτό αποτελεί ιστορικό κανόνα».

Πεμ, 08/03/2018 - 16:10
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"