Οι προοδευτικές πολιτικές στην Ευρώπη, με φόντο την εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με τον επικεφαλής

των Σοσιαλιστών στην Ισπανία, κ. Πέδρο Σάντσεθ.

Η συνάντηση, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με τους κ.κ. Καμίνη και Σάντσεθ να συνομιλούν στα ισπανικά, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων περί της νέας αντίληψης για τη σοσιαλδημοκρατία και ο δήμαρχος Αθηναίων αντάλλαξε απόψεις με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού και Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας για τα διλήμματα των προοδευτικών κομμάτων στην Ευρώπη και κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο, τον ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στην προώθηση των πολιτικών αυτών στην τοπική διακυβέρνηση, καθώς και την ανάγκη διαρκούς και στενής συνεργασίας απέναντι στην ενίσχυση αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών δυνάμεων.

«Η συζήτηση τον κ. Σάντσεθ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και δείχνει ότι οι εκφραστές των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης έχουμε πολλά κοινούς προβληματισμούς αλλά και πολλές ευκαιρίες για από κοινού δράση» δήλωσε με μήνυμά που εκφώνησε και στα ισπανικά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Ο γενικός γραμματέας του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος κ. Σάντσεθ, ο οποίος έχει διατελέσει και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή με τον κ. Καμίνη, τόνισε ότι εφεξής θα υπάρχει απευθείας μεταξύ τους επαφή και δήλωσε «οι πόλεις μπορούν να αποδείξουν στην πράξη τι σημαίνει προοδευτική πολιτική και διακυβέρνηση».

Κυρ, 04/03/2018 - 15:15

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"