Την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας Όρλα Ο ‘Χανραχαν υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο Κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την αρχή της θητείας του δεδομένης της σοβούσας οικονομικής κρίσης στη χώρα, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, ωστόσο όπως σημείωσε η Αθήνα παραμένει ζωντανή, αποτελώντας πόλο έλξης ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός, συναγωνιζόμενη πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Ρώμη.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων ο δήμαρχος Αθηναίων γνωστοποίησε ότι επίκειται συνάντηση με το Σκοπιανό ομόλογό του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το θέμα ονομασίας της γείτονας θέλει πολιτική βούληση στη βάση της ομοψυχίας και ομοφωνίας και με δεδομένα τα ευαίσθητα γεωπολιτικά κριτήρια.

Από την πλευρά της η Πρέσβειρα της Ιρλανδίας Όρλα Ο ‘Χανραχαν, επανέλαβε τη δήλωση του Ιρλανδού Πρωθυπουργού περί ανάγκης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προανήγγειλε την επικείμενη επίσκεψη στη χώρα μας του Ιρλανδού Προέδρου στις 22 και 23 Φεβρουαρίου και μίλησε για άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Ιρλανδίας προς την Ελλάδα, βεβαιώνοντας την πρόθεση ιρλανδών πολιτών να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Τέλος η κυρία Όρλα Ο ‘Χανραχαν πρότεινε να φωταγωγηθεί πράσινο δημοτικό κτίριο της Αθήνας στις 17 Μαρτίου ημέρα, Εθνικής Εορτής των Ιρλανδών.

Πεμ, 01/02/2018 - 12:00
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"