Με ανακοινώσεις που καταγγέλουν την κυβέρνηση, αντέδρασαν οι δύο δημοτικές παρατάξεις, «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», στην δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Αθήνα 9.84».

Είναι απαράδεκτη η ενέργεια του Υπ. Οικονομικών να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της δημοτικής επιχείρησης του “Αθήνα 9,84”, αφήνοντας μέσα στις γιορτές απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφώνου.

Πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εντάξει στη δημοπράτηση, που θα κάνει με τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ και τις συχνότητες των δημοτικών ραδιοφώνων.

Απαιτώντας 5,5 εκατ. ευρώ από τη δημοτική επιχείρηση σαν τέλος για τις επιχορηγήσεις που - με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου - δίνονται στο σταθμό, ουσιαστικά τον οδηγεί σε κλείσιμο.

Ζητάμε απ’ την κυβέρνηση να σταματήσει τις ενέργειες που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σταθμού, αίροντας άμεσα τις δεσμεύσεις των λογαριασμών για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

 

Δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δημοτικού Ραδιοσταθμού Αθήνα 984 και τους τραπεζικούς λογαρισμούς όλων των προέδρων από το 2006 μέχρι σήμερα. Αποτέλεσμα να μπλοκάρουν άμεσα οι πληρωμές εργαζόμενων ενόψη Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτη την καταδρομική ενέργεια εξ αιτίας διαφωνίας στην ορθή καταβολή η μή του τέλου χαρτοσήμου!

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να επιτρέψουν  εκβιασμούς παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων για τους μισθούς και τις δουλειές τους. Ηδη, στη διοίκηση του 984 συζητήθηκε το ζήτημα περικοπών και απολύσεων. Η κυβέρνηση επιπλέον οδηγούσε τον 984 σε αδιέξοδο με την ψήφιση του νέου νόμου για τις συχνότητες.

Είναι ώρα να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι και με την αλληλεγγύη όλων να βάλουμε τέλος στους εκβιασμούς και τις απειλές των απολύσεων και του κλεισίματος στο σταθμού.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"