Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Διαβάσαμε την παρακάτω ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, που είναι συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, για κάποια ζητήματα συνδικαλιστικής λειτουργίας του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την αναδημοσιεύουμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Ως η μεγαλύτερη παράταξη στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια σηκώνουμε το βάρος της λειτουργίας του και μάλιστα μιας συντεταγμένης λειτουργίας σε συνεργασία με τις παρατάξεις οι οποίες θέλουν να μετέχουν στη λειτουργία του συλλόγου παίρνοντας βεβαίως και ένα αντίστοιχο βάρος.
Μια συνεργασία η οποία κατά βάση όλα τα τελευταία χρόνια είναι καλή και παραγωγική, παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, με μοναδική εξαίρεση την ΑΣΚ και για να είμαστε ακριβείς την ηγετική ομάδα της ΑΣΚ η οποία πέραν του ότι δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή σε ότι αφορά τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του συλλόγου, έχει επιδοθεί σε μία εναγώνια προσπάθεια σαμποταρίσματος της λειτουργίας του συλλόγου, ατελείωτης λασπολογίας ύβρεων, συκοφαντίας και σε μία προσπάθεια διάλυσης των διοικητικών συμβουλίων και απαξίωσης του συλλόγου.
Πρωτοστατών σ όλες τις αθλιότητες της καθοδηγητικής ομάδος της ΑΣΚ ο γνωστός Σιαγώνας. Για το βίο, την πολιτεία και τον ρόλο τον οποίο διαδραματίζει θα αναφερθούμε σε αμέσως προσεχή ανακοίνωση, κάτι το οποίο δεν έχουμε πράξει ποτέ ως τώρα.
Τ ο αποφύγαμε εναγωνίως για χρόνια ολόκληρα, το θεωρούμε έως τον απόλυτο ευτελισμό να ασχολούμαστε με άτομα τύπου Σαγονά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαλύσει τον σύλλογο, να μπλοκάρει τις δράσεις και εκδηλώσεις του και μάλιστα σε άτομο ή άτομα τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την οποιαδήποτε δραστηριότητα του συλλόγου και των εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας.
Σε όσα συμβούλια έχει παραστεί ο συγκεκριμένος το μοναδικό του μέλημα είναι πώς θα τα διαλύσει. Ο σύλλογος για αυτό το λόγο σε προηγούμενο συμβούλιο εξαναγκάστηκε να τον αποβάλλει από την συνεδρίαση χωρίς να το ανακοινώσει για λόγους ευπρέπειας, κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη φορά σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.
Οι συνδικαλιστικές και προσωπικές του αθλιότητες δεν έχουν όρια.
Πέραν των προηγούμενων και σωρεία ς άλλων, ήρθε ξεδιάντροπα και δήλωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι αυτός και ο Αντώνιος Κουτάντος διώξανε το συνάδελφο Γεώργιο Ρηγόπουλο από τμηματάρχη στην Διεύθυνση Προσωπικού διότι..... «μας χώριζε μόνο ένα νοβοπάν και ο Ρηγόπουλος θα άκουγε αυτά τα οποία λέγαμε γιατί υψώναμε την φωνή μας ».
Η μόνη λογική εξήγηση η οποία υπάρχει για το τι λέγανε, επειδή ουδεμία εργασιακή σχέση έχουν μεταξύ τους είναι προφανώς αυτό που φαντάζεστε !!!
Ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ στο ίδιο περίπου διάστημα από τον δήμαρχο Καμίνη να παρέμβει στην λειτουργία του συλλόγου, το μόνο που δεν καταλάβαμε είναι αν του ζήτησε να γίνει και πρόεδρος στον σύλλογο, ώστε αυτός να μεταβληθεί από σύλλογο εργαζομένων σε ουρά και εξάρτημα της διοίκησης, κάτι που με πολύ χαρά θα το ήθελε ο ίδιος και η διοίκηση.
Επειδή η υπομονή και η αξιοπρέπεια έχει τα όρια της, επειδή δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαλύσει το σύλλογο και την λειτουργία του, επειδή δεν μπορούμε να ανεχτούμε άτομο ή άτομα τα οποία δηλώνουν ευθαρσώς ότι έδιωξε συνά δελφο για να μην ακούει τι λένε και ο κάθε ένας καταλαβαίνει το τι διάλογοι γίνονταν ανάμεσα σ αυτόν και στον Αντώνιο Κουτάντο.
Επειδή η εμπ άθεια του δεν έχει όρια και επειδή δεν έχει αντιληφθεί ότι καλώς ή κακώς εκφράζει εργαζομένους και όχι την διοίκηση του Δήμου, ως παράταξη ζητήσαμε να μην παρίσταται στα διοικητικά συμβούλια διότι είναι πρόκληση και μόνον η παρουσία του σε αυτά.
Εμείς, αγαπητοί συνάδελφοι την απόφαση μας ως παράταξη έχουμε σκοπό να την τηρήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας αυτού του διοικητικού συμβουλίου, διότι δεν μπορεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι θύτης και θύμα (ΣΑΓΩΝΑΣ- ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ) σαν να μην υπάρχει πρόβλημα.
Στο διοικητικό συμβούλιο της 15/12 αφού ως παράταξη τον καλέσαμε να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο ώστε να προχωρήσει η συνεδρίαση και δεν το έπραξε επανερχόμενος στις συνδικαλιστικές του αλητείες, εμείς ως ΔΑΚΕ αποχωρήσαμε σύσσωμοι δηλώνοντας ότι δεν θα του επιτρέψουμε να διαλύσει το συμβούλιο, ούτε οι συνδικαλιστικές του αλητείες θα γίνουν δεκτές από εδώ και πέρα και στο ίδιο τραπέζι των συνεδριάσεων μαζί του η παράταξη μας δεν θα ξαναβρεθεί.
Για δε την πορεία, τις πράξεις και την συνδικαλιστική του αθλιότητα, θα ακολουθήσει άμεσα νέα αναλυτική ανακοίνωση γιατί το πολύ το «κύριε ελέησον» εν προκειμένω τις αθλιότητες «τις βαριέται και ο θεός».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δ.Α. Κ.Ε. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις