Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Δεκέμβρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε  εκτός ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα.

 « Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε συζητήσει αρκετά το θέμα του οικοπέδου της οδού Ελλανίκου. Η εταιρεία δεν ήρθε σε συμβιβασμό και συνεχίζει με τις παράλογες απαιτήσεις της όταν η εμπορική αξία του οικοπέδου είναι 1.150.000 ευρώ και όταν αγοράστηκε η αντικειμενική αξία ήταν 1.000.000 ευρώ. Θεωρούμε ότι πρέπει να επανέλθουμε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα εντός ημερήσιας από την πλειοψηφία για να μπορέσει να υπάρξει απόφαση ώστε να ζητήσουμε την άρση και επανεπιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.  

   Επίσης, έχουμε καταγγελία από το Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων. Πρώτον, για το γεγονός ότι ωφελούμενοι κατέθεσαν τον Οκτώβρη voucher που καλύπτει  όλη τη χρονιά, και το Δημοτικό Βρεφοκομείο τους ζητά να πληρώσουν τροφεία για το Σεπτέμβρη. Κάποια πράγματα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη στυγνή λογιστική. Μιλάμε για οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες της κρίσης και το voucher  τους καλύπτει.  Δεύτερον, υπάρχει Υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι το γάλα που καταναλώνεται από τα παιδιά πρέπει να είναι φρέσκο. Ο Προϋπολογισμός του ΔΒΑ, αν εκτελεστεί, καλύπτει αυτήν την ανάγκη ώστε άμεσα και ταχύτατα να υπάρξει υλοποίηση αυτής της πρόβλεψης και τα παιδιά να πίνουν φρέσκο γάλα. 

   Διαβάσαμε σε δηλώσεις του Δημάρχου στα ΜΜΕ ότι ο Δήμος της Αθήνας, μαζί με την κόρη του κου Πικιώνη, προβλέπεται να προχωρήσει σε έργα αποκατάστασης του έργου Πικιώνη στο λόφο Φιλοπάππου και γύρω από την Ακρόπολη και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο. Ο χώρος του σχολείου ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, οι υπόλοιποι χώροι ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού που εισπράττει από αυτούς τους χώρους σημαντικά κονδύλια. Με ποιο σκεπτικό θα πρέπει ο Δήμος να πληρώσει γι αυτά τα έργα; Θα πρέπει να διεκδικήσουμε ανάλογα κονδύλια από την Κυβέρνηση. Η αποκατάσταση είναι σημαντικό θέμα δεν θα πρέπει να μένει σε επικοινωνιακές δηλώσεις.  

   Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να δείχνει μια ευαισθησία, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε μικροεπαγγελματίες.  Έχουμε εκφράσει  αντίρρηση επί της συνταχθείσας Έκθεσης ελέγχου από καταστηματάρχισσα στην Πλάκα που έλαβε πρόστιμο για κατάληψη πρόσοψης καταστήματος ενώ, όπως δηλώνει, τα εμπορεύματα έχουν ελάχιστο βάθος 30-50 εκατοστά και ούτε καν ακουμπούν στο πεζοδρόμιο, μιλάμε για ένα είδος βιτρίνας ενός απλού παντοπωλείου. Νομίζουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η Έκφραση Αντίρρησης με μια ευαισθησία και να προστεθεί μάλιστα και στη συνολικότερη πολιτική σαν κόβουμε κλήσης σε μικροεπαγγελματίες, θεωρώντας ότι από παντού θα πάρετε χρήμα.

   Τέλος, με αφορμή την άφιξη του Ερντογάν σήμερα στην Αθήνα, είναι υποκριτική η στάση του Δημάρχου σε ότι αφορά την κατάσταση στα νησιά και την κινητοποίηση των νησιωτών και των Δημάρχων για το γεγονός του διπλού εγκλωβισμού χιλιάδων πλέον προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Δεν γίνεται από τη μια να καταγγέλλει την κατάσταση που υπάρχει και από την άλλη να ζητά να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας που προβλέπει ακριβώς τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων. Δεν μπορείτε να πατάτε συνεχώς σε δύο βάρκες. Από τη μια να ακουμπάμε σε μια ευαισθησία του κόσμου και από την άλλη να δηλώνουμε τη νομιμοφροσύνη μας στην κυρίαρχη πολιτική που υλοποιεί αυτή και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. »

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"