Ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου 2017-2018, θα παραχωρήσει, κατόπιν κλήρωσης, μέρος της πλατείας Κλαυθμώνος για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου χωριού.

Στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας θα τοποθετηθούν είκοσι τέσσερα (24) κιόσκια-σπιτάκια, αποκλειστικής διάθεσης χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων και γλυκισμάτων, χριστουγεννιάτικων βιβλίων, στολιδιών και χειροτεχνημάτων, ειδών λαϊκής τέχνης, παιχνιδιών και λοιπών ειδών που συνάδουν με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα κιόσκια-σπιτάκια θα είναι αυτοφερόμενα, ξύλινα, όχι πακτωμένα αλλά με απλή έδραση, διαστάσεων 4,00μ Χ 2,00μ ήτοι 8,00 τμ έκαστο και το κόστος κατασκευής τους θα βαρύνει τους ενδιαφερόμενους.

Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση θα έχουν εμπορικές επιχειρήσεις και έμποροι, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αθηναίων και διαθέτουν καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς και αδειούχοι υπαίθριου εμπορίου.

Για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1. - Επικυρωμένο αντίγραφο καταστατικού (οι εμπορικές επιχειρήσεις).

- Έναρξη - άσκηση επιτηδεύματος ή στοιχεία μητρώου επιχείρησης από το TAXIS (οι έμποροι).

- Επικυρωμένο αντίγραφο άδειας (οι αδειούχοι υπαίθριου εμπορίου).

2. Ταμειακή απόδειξη ή βεβαίωση περί νόμιμης απαλλαγής τους.

Κατά την πληρωμή του αναλογούντος τέλους, θα προσκομίζεται ενημερότητα περί μη οφειλών ή διακανονισμού οφειλών, από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην κλήρωση θα υποβάλλονται μέχρι την 11/12/2017, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 14/12/2017 και ώρα 10 π.μ., στο Δήμο Αθηναίων στο Τμήμα Εκδόσεως Λοιπών Αδειών και Δικαιωμάτων (Λιοσίων 22 – Όροφος 3ος – Γραφείο 3), η χρονική διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης ορίζεται από 18/12/2017 έως 3/1/2018 και ο συντελεστής τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου στα 300,00 € ανά κιόσκι-σπιτάκι.

Η πληρωμή των αδειών θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την κλήρωση, η εγκατάσταση θα αρχίσει την 15/12/2017 δηλαδή 3 ημέρες πριν από την έναρξη της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης και η αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου θα ολοκληρωθεί την 6/1/2018 δηλαδή 3 ημέρες μετά τη λήξη της.

Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης δε θα επιτρέπεται η μεταβολή της χρήσης και η εμπορική διαφήμιση.

Παρ, 24/11/2017 - 15:00
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"