Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

«Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, επειδή έτσι αποφάσισε και επιβάλλει μία μικρή ομάδα ατόμων που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της.

Αυτή η χρήση του άβατου και του "ασύλου", είναι πράξη διπλά ιερόσυλη. Γιατί η δημοκρατία συμπεριλαμβάνει, δεν αποκλείει· απελευθερώνει, δεν απαγορεύει.

Επιπλέον, αυτοί που έχουν καταλάβει το Πολυτεχνείο καλούν σε "εξέγερση" την ώρα που, σε εθνικό πένθος, η χώρα θρηνεί τα θύματα της θεομηνίας και της χρόνιας πολεοδομικής αφροσύνης .

Καλώ την πολιτική ηγεσία, σεβόμενη το πνεύμα των ημερών αλλά και τον εθνικό, δημοκρατικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου, να αναλάβει τη στοιχειώδη κυβερνητική της ευθύνη. Να εξασφαλίσει ότι η αυριανή ημέρα θα είναι μία ημέρα τιμής και μνήμης και όχι μία ημέρα ταραχών κι επεισοδίων».

Πεμ, 16/11/2017 - 15:20

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.