Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν να βρίζουν. Ξεστομίζουν άσχημες λέξεις με το παραμικρό για να εκφράσουν τον θυμό τους, την αγανάκτηση τους… ακόμα και τον ενθουσιασμό τους. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως όσοι συνηθίζουν να βρίζουν είναι και πιο ειλικρινείς.

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ρώτησε 276 άντρες και γυναίκες αν συνηθίζουν να βρίζουν αλλά και το πόσο ειλικρινείς είναι σε διάφορες καταστάσεις στη ζωή τους.
Στη συνέχεια ανέλυσαν τα status updates 73.000 χρηστών του Facebook μετρώντας το επίπεδο της αθυροστομίας αλλά και της ειλικρίνειας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως εκείνοι που χρησιμοποιούν συχνά είναι και πιο ειλικρινείς από εκείνους που προσέχουν περισσότερο το λεξιλόγιο τους.
Μάλιστα, όπως φάνηκε όσο περισσότερες ήταν οι βρισιές που χρησιμοποιούσαν τόσο πιο μεγάλο ήταν και το επίπεδο της ειλικρίνειας τους.

Προηγούμενη έρευνα από το Κολέγιο Καλών Τεχνών της Μασαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δείξει πως η αθυροστομία μπορεί να είναι και σημάδι ευφυίας.

 

πηγή: healthview

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.