Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

facebook 11

Διορία τριών μηνών δόθηκε από τις γαλλικές αρχές στο Facebook, προκειμένου να σταματήσει παρακολουθεί τη δραστηριότητα χρηστών που δεν είναι μέλη του, χωρίς την έγκρισή τους, προειδοποιώντας για επιβολή προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθεί όλα τα άτομα που επισκέπτονται την ιστοσελίδα, ακόμα και αν δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες, μέσω της χρήσης “cookies”.

Αντίστοιχη επισήμανση είχε γίνει πέρσι στην εταιρεία και από τις αρχές του Βελγίου, όπου η εταιρεία συμμορφώθηκε, υποχρεώνοντας στου επισκέπτες να συνδεθούν προκειμένου να προβάλλουν οποιοδήποτε περιεχόμενο, ενώ αντίστοιχες έρευνες έχουν ξεκινήσει και στην Ολλανδία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ζήτησε, επίσης, από το Facebook τη βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών, μέσω της απαίτησης κωδικών πρόσβασης 8 ψηφίων αντί για 6 που ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ είπε στην εταιρεία να σταματήσει τη μεταφορά ορισμένων προσωπικών δεδομένων των χρηστών στις Η.Π.Α., δεδομένου ότι η συμφωνία Safe Harbor, που επέτρεπε την μεταφορά, ακυρώθηκε από το Δικαστήριο της ΕΕ, παρόλο που το Facebook υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί άλλες νομικές διόδους για τη νόμιμη μεταφορά δεδομένων, σύμφωνα με το Reuters

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.