Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

ktel

Μισή ώρα μέσα σε ένα λεωφορείο του τοπικού ΚΤΕΛ

ΚΤΕΛ. Λίγες θέσεις πίσω, αιώνες από εμάς.Άσπρα αχτένιστα μαλλιά και γένια. Ένα ξεκούμπωτο καρό πουκάμισο. Η κοιλιά του σε κοινή θέα και όλος ο κόσμος του χωμένος σε μια σακούλα «Βερόπουλος». Καθώς την κρατά τα χέρια του αφηγούνται την ιστορία μιας ξηλωμένης ζωής. Το πρόσωπο του είναι ένα καρφωμένο παγόβουνο στο τζάμι, στην ερημιά της παγωμένης θάλασσας.

Σιγά-σιγά αρχίζει να αναδύεται ο «εχθρός». Ο εισπράκτορας πλησιάζει σε απόσταση ασφαλείας. Εκείνος σκύβει και ψάχνει για ψιλά ή κάλυψη στην πλαστική σακούλα. Ο εισπράκτορας παραμένει σε απόσταση ασφαλείας και τον κοιτάζει. Τι θα γίνει άραγε σε αυτή την μονομαχία στο Ελ Πάσο του στενού διαδρόμου; Ο εισπράκτορας κάνει μεταβολή και δεν ζητά τίποτα. 

 

Το αουτσάιντερ νίκησε.

Στάση. Το χέρι του «σαν αχνιστό σάβανο» απλώνεται μπροστά μου καθώς κατεβαίνει. Το φωτογραφίζω φευγαλέα με το κινητό. Μήπως και δεν έχω τεκμήριο να καταθέσω στα έδρανα του ίντερνετ. Βλέπω για πρώτη φορά το πρόσωπο του από το τζάμι. Σκαμμένο και κόκκινο. Απομακρύνεται για το άγνωστο. Ένας γερασμένος Όλιβερ Τουιστ σε έναν σισύφειο αγώνα για την αναζήτηση οικογένειας. Για αυτόν δεν υπάρχει χρόνος παλιός και νέος. Έχει σταματήσει.

vam33.blogspot.com

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.