Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

apati ofthalmwn

Όταν είδα αυτό το άρθρο κάπου στο διαδίκτυο το θέωρησα ένα ακόμα από αυτά τα τρολ άρθρα που κυκλοφορούν, μόνο και μόνο για να ανεβάσουν την επισκεψιμότητα κάποιου ιστότοπου.

Όταν το δοκίμασα όμως, διαπίστωσα ότι είχα κάνει λάθος.

Εστιάστε στη λευκή κουκκίδα στη μύτη, της κοπέλας ,για 15 δευτερόλεπτα περίπου. Στη συνέχεια, κοιτάξτε τον κενό χώρο που υπάρχει δίπλα στην εικόνα.

ofthalmapati1

Είδατε κι εσείς μιά κοπέλα να σχηματίζεται; Μάλλον πρόκειται για την ίδια αλλά με κανονικά χρώματα!


Αυτό το είδος οφθαλμαπάτης ονομάζεται «αρνητικό μετείκασμα» (negative afterimage). Οφείλεται στη λειτουργία των γαγγλιακών κυττάρων του ματιού, κύτταρα τα οποία αποστέλλουν μηνύματα στον εγκέφαλο κωδικοποιώντας ή αναγνωρίζοντας χρώματα από ζεύγη βασικών χρωμάτων (κόκκινο-πράσινο, μπλε-κίτρινο). Όμως, τα μάτια κουράζονται όταν κοιτάζουμε αρκετή ώρα συγκεκριμένες αποχρώσεις και μπορούν εύκολα να «ξεγελαστούν», με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια οφθαλμαπάτη σαν την παραπάνω.

 

Πηγή:Onmed.gr

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.