Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Arsenalna0
Pin It Button

Για να μπορέσετε να αντιληφθείτε τα μεγέθη που θα αναφέρουμε παρακάτω είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι ο σταθμός ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ του μετρό της Αθήνας, φθάνει σε βάθος μόλις 32 μέτρα.

Συνήθως οι σταθμοί μετρό δεν ξεπερνάνε τις 2-3 δεκάδες μέτρα βάθος. Αλλά υπάρχουν κι εξαιρέσεις που κυρίως καθορίζονται από την μορφολογία του εδάφους, που το βάθος των σταθμών ξεπερνάει κατά πολύ τα στάνταρντ.

Μιά τέτοια περίπτωση είναι ο σταθμός Arsenalna στο Κίεβο της Ουκρανίας. Αυτός είναι πράγματι ένας από τους πιο βαθείς σταθμούς μετρό στον κόσμο, αφού φτάνει σε απόσταση 105,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Arsenalna Metro 36 Sepolia Medium600 0

Ένας ακόμα βαθύς σταθμός μετρό βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη (Saint Petersburg) της Ρωσίας. Πρόκειται για τον σταθμό Admiralteyskaya, ο οποίος εκτός του ότι φθάνει σε βάθος 86 μέτρων, είναι και υπέροχα διακοσμημένος.

Admiralteyskaya Metro 12 Sepolia Medium600 0Admiralteyskaya Metro 26 Sepolia Medium600 0

Το μετρό όμως που παίρνει την πρώτη θέση στον «διαγωνισμό» βάθους, είναι το μετρό Pyongyang Metro. Ναί! στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, γεγονός που δεν το περιμέναμε. Το μετρό αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1965 με την τεχνική βοήθεια της Κίνας. Το βάθος του φθάνει τα 110 μέτρα.

Είναι τέτοιο το βάθος του που η θερμοκρασία στις πλατφόρμες αναμονής είναι σταθερά 18οC ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών.

Pyongyang Metro 12 Sepolia Medium600 0Pyongyang Metro 35 Sepolia Medium600 0Pyongyang Metro 46 Sepolia Medium600 0Pyongyang Metro 59 Sepolia Medium600 0Pyongyang Metro 72 Sepolia Medium600 0

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις