Το σπίτι αποτελεί το βασικό καταφύγιο του ανθρώπου μετά από μια κουραστική ημέρα εργασίας. Ένα ποιοτικό σπίτι σημαίνει ποιότητα ζωής. Φανταστείτε τη ζωή σας και τις ώρες που περνάτε στο σπίτι σας σε ένα ολοκαίνουριο, «ντιζαϊνάτο» και πρακτικό σπίτι.

Το να αγοράσετε καινούριο σπίτι είναι αρκετά ακριβό ακόμα και τις σημερινές ημέρες της οικονομικής κρίσης. Μπορείτε όμως να ανακαινίσετε με ένα μικρό κόστος το υπάρχον σπίτι (ή διαμέρισμα) που έχετε και να το κάνετε καινούριο.

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι κάτι πολύ συχνό στο εξωτερικό. Για παράδειγμα στο Λονδίνο και στο Παρίσι στα κέντρα των πόλεων συναντάμε πολύ παλιά κτήρια πολλά εκ των οποίων όμως από μέσα είναι ανακαινισμένα, σε τέτοιο βαθμό που φαίνονται καινούρια.

Στην Ελλάδα είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να ανακαινίζουν τα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες υποκαθιστώντας το ρόλο του μηχανικού. Η περιορισμένη εμπειρία ωστόσο στο θέμα των ανακαινίσεων μπορεί να φέρει απογοητευτικά αποτελέσματα τα οποία για να διορθωθούν θα αυξήσουν κατακόρυφα το κόστος και το χρόνο.

Μια εξειδικευμένη ομάδα σχεδίασης / κατασκευής μπορεί να σας εγγυηθεί την επιτυχία και να σας απαλλάξει από το άγχος μιας αποτυχημένης τεχνικά και οικονομικά ανακαίνισης. Πιο συγκεκριμένα, ένα εξειδικευμένο συνεργείο που θα αναλάβει να ολοκληρώσει με επιτυχία τα έργα μπορεί:

  • Να «μεταφράσει» τις ανάγκες σας και το όραμά σας σε ένα λειτουργικό και οικονομικά προσιτό σχεδιασμό. Δε φαντάζεστε πόσο βελτιώνει την τελική εικόνα ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο – πρόταση. Επίσης ένας έμπειρος μηχανικός μπορεί να σας υποδείξει λύσεις που δεν τις έχετε φανταστεί και που θα δώσουν αξία στην κατασκευή σας.
  • Να προσδιορίσει με ακρίβεια το συνολικό κόστος της ανακαίνισης, χωρίς να υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή αστερίσκοι.
  • Να τηρήσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα εργασιών.
  • Να εκδώσει για εσάς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια. Κάνοντας εργασίες χωρίς άδεια κινδυνεύετε με αυτόφωρη σύλληψη βάσει του νόμου.
  • Να επιλύσει επί τω έργω τα διάφορα προβλήματα που δεδομένα θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών, προσαρμόζοντας κατάλληλα το αρχιτεκτονικό σχέδιο και εξασφαλίζοντας τις απαιτήσεις λειτουργικότητας.

Τέλος, επειδή λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν εμφανιστεί στην αγορά διάφοροι «επιτήδιοι» οι οποίοι προσφέρουν πολύ χαμηλές (εξευτελιστικές – μη ρεαλιστικές) τιμές ευκαιρία, καλό είναι να είστε υποψιασμένοι. Πολλοί επιτήδειοι το κάνουν αυτά με σκοπό να λάβουν μια προκαταβολή και να εξαφανιστούν ή να κάνουν ένα πασάλειμμα των εργασιών (όπως όπως).

Αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία της ανακαίνισης σας είναι σε ένα ανταγωνιστικό αλλά ρεαλιστικό μπάτζετ να πετύχετε το ποιοτικό αποτέλεσμα που ονειρεύεστε.

Και αυτό μπορούν μόνο να σας το προσφέρουν οι ειδικοί…

Πηγή: www.anakainisi.biz

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"