Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Ο φασισμός δεν είναι ούτε ήταν ποτέ πολιτική ιδεολογία. Οι ιδεολογίες ψάχνουν ή προτείνουν λύσεις μέσα από σύνθετα φάσματα και στοιχεία. Για αυτό αρκεί ένα και μόνο λάθος ή υπερτιμημένο στοιχείο να τις κάνει ουτοπικές.

Αντίθετα ο φασισμός δεν απαιτεί σύνθετη ή κριτική σκέψη, δεν ψάχνει τα επιμέρους, δεν αναζητά τη ζύμωση. Υπεραπλουστεύει και πατά πάνω στο νόμο της δύναμης και της επιβολής του μέσω της βίας των οπαδών του που ζουν κάτω από το καθεστώς μιας παθογενούς αυταρέσκειας να ανήκουν την ελίτ των δυνατών με «ηθική» δικαιολογία για τη βία τους το θέσφατο ενός ηγέτη ή μιας πεφωτισμένης ομάδας.

Δε διαφέρει από το νόμο της ζούγκλας και βρίσκει έδαφος όταν ο πολιτισμός παρακμάζει και η απουσία του δημιουργεί κλειστά μυαλά έτοιμα να δεχτούν το απλουστευμένο ως λύση και αιτία, και τη βία σαν «νομιμοποιημένη» πρόκληση.

Και δυστυχώς σήμερα η κρίση είναι κυρίως αξιών άρα βαθιά πολιτιστική…

https://www.facebook.com/leonidas.karageorgos.antilogos/

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.