Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

harley1

Η θρυλική εταιρεία μοτοσυκλετών Harley-Davidson ανακοίνωσε πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματα ως προς τις πωλήσεις και την κερδοφορία.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι οι πωλήσεις νέων μοτοσυκλετών σε αντιπροσώπους μειώθηκαν κατά 1,4% παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης για τις ΗΠΑ είναι 2,5%.

Εξίσου προβληματική εμφανίζεται και η κερδοφορία της εταιρείας, η οποία μειώθηκε και ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις.

Συνεπεία όλων αυτών, η Harley-Davidson ανακοίνωσε ότι θα απολύσει απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων.

Στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων, η τιμή της μετοχής έπεσε κατά 14%.

Το κύριο πρόβλημα της εταιρείας είναι ο ανταγωνισμός. «Αναμένουμε συνέχιση του εντεινόμενου ανταγωνισμού και πλέον είναι η ώρα για μας να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση επενδύοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη και την προώθηση προϊόντων» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson, Ματ Λέβατιτς.

Και πράγματι, η αλήθεια είναι ότι παρόλο που το brand της εταιρείας είναι πασίγνωστο, υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η Ducati και η BMW από την Ευρώπη, και η Yamaha, η Honda και η Kawasaki από την Ιαπωνία.

Μιλώντας με αναλυτές, ο οικονομικός διευθυντής της Harley-Davidson, Τζον Όλιν, είπε ότι πολλοί εξ’ αυτών των ανταγωνιστών προβαίνουν σε επιθετικές μειώσεις των προϊόντων τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, εφόσον η εταιρεία έχει παραδοσιακά πλασαριστεί ως ένα πιο ‘premium brand’ στην αγορά.

Το σχέδιο της εταιρείας για ανάκαμψη προβλέπει την επένδυση επιπλέον 70 εκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων, σε σχέση με την αντίστοιχη φετινή επένδυση. Όμως, αυτό θα συνοδευθεί από περικοπή θέσεων εργασίας, με στόχο την εξοικονόμηση 30 – 35 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ο ακριβής αριθμός των θέσεων εργασίας που θα χαθούν παραμένει άγνωστος.

Fortunegreece.com

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.