Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Αθώοι γίγαντες ποζάρουν με τους αγαπημένους τους φίλους

Η έμπνευση μπορεί να κρύβεται παντού, αρκεί να είσαι έτοιμος. Όχι να την επιδιώκεις, απλά να μπορείς να τη διαχειριστείς όταν τη συναντήσεις. Και ο 58χρονος φωτογράφος Andy Selivestoff από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, είναι σίγουρα κάποιος που μπορεί.
Μια βόλτα με φίλους σε πάρκο της πόλης στάθηκε η αφορμή για ένα project που του άλλαξε τη ζωή. Ήταν 4 χρόνια πριν, όταν κατά τη διάρκεια της βόλτας του με φιλικό ζευγάρι, τον μικρό τους γιο και τον τεράστιο Μολοσσό τους, ο Andy έβγαλε μερικές φωτογραφίες, παιδιού και σκύλου στο παιχνίδι τους. Το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό. Ένα μικρό παιδί παίζει αψηφώντας το τεράστιο μέγεθος του σκύλου, εικόνα που σε πολλούς θα προκαλούσε τουλάχιστον τρόμο.

Η επόμενη φωτογράφιση με παρόμοιο θέμα ήταν κάτι που ο Selivestoff επεδίωξε. Και  το αποτέλεσμα του προκάλεσε για μια ακόμη φορά τα ίδια συναισθήματα. Δεν ήθελε και πολύ για να γεννηθεί στο μυαλό του η ιδέα του “Little kids and their big dogs”, ένα βιβλίο ημερολόγιο, όπου τεράστιοι σκύλοι ποζάρουν με τους λιλιπούτιους φίλους τους κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών τους.

Είναι γνωστή η αγάπη που δείχνουν τα μεγάλα σκυλιά στα μικρά παιδιά. Το μέγεθός τους όμως τρομάζει και συνήθως στη θέα ενός τέτοιου γίγαντα, οι περισσότεροι γονείς δεν θα ήθελαν ποτέ το παιδί τους δίπλα του. Όπως έχει παρατηρήσει και ο Andy, είναι ο μεγάλος σκύλος που προυπάρχει στην οικογένεια και μετά έρχεται το παιδί παρά το αντίθετο. Δεν συνηθίζεται η υιοθέτηση ενός «γίγαντα» με τη γέννηση ενός παιδιού, κάτι που με τις φωτογραφίες του προσπαθεί να αποδείξει πως είναι λάθος.

 

klik.gr

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.