Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Pin It Button

Πνιγήκαμε στα cocktail, χορτάσαμε κρασί, εντρυφήσαμε στα πιο απίθανα αποστάγματα που έχουν εμφανιστεί στον πλανήτη, μήπως να επιστρέψουμε ξανά στη μπύρα;

Η σχέση του ανθρώπου με τη μπύρα ξεκινάει από παλιά. Και όταν λέμε παλιά, το εννοούμε. Κάπου στο 4000 π.Χ γίνονται και οι πρώτες αναφορές στο ποτό που θα γίνει σύντροφος αμέτρητων στιγμών σε κάθε γωνιά του πλανήτη Γη. Η μπύρα έχει ταυτιστεί με λαούς (μπορείς να φανταστείς  Βρετανό χωρίς pint στο χέρι;), με εκδηλώσεις (super bowl χωρίς μπύρα μπροστά στην τηλεόραση, hot dog χωρίς λουκάνικο), ακόμα και με εποχές (μπυρίτσα δίπλα στο κύμα, φωνάζει καλοκαίρι).

P1b4theihe1k70ilg1fsojm81s83c 900 Sepolia Medium600 0

Η μπύρα συχνά αντιμετωπίζεται σαν φτωχός συγγενής των ποτών. Η μπυρίτσα, αντίθετα με το κρασάκι, δεν δήλωνε ποτέ ποσότητα. Δήλωνε το ταπεινό της υπόστασής της, τις λαϊκές της καταβολές, ότι και αν έγραφε η ετικέτα, ότι και αν έγραφε η απόδειξη. Έγινε αυτή η κρυφή, αμαρτωλή απόλαυση που έπρεπε να καλυφθεί κάτω από την ταμπέλα του «έτσι για πλάκα» για να γίνει δημόσια. Δίπλα σε φωτογραφίες με άφθονη σαμπάνια και cocktail υπερπαραγωγές.

P1b4theiheevp1ehp1dvc1jet1reu8 900 Sepolia Medium600 0

Πολλά είναι τα σημάδια που δείχνουν εδώ και καιρό πως η μπύρα θα πάρει και πάλι τη θέση που της αξίζει στο βασίλειο των αλκοολούχων ποτών. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η κατά γεωμετρική πρόοδο αύξηση των επιλογών που μπορεί κάποιος να βρει πλέον όχι μόνο εκεί που θα επιλέξει να διασκεδάσει, ακόμα και στα ράφια των super market. Δεν είναι τυχαίο ότι παντού ξεπροβάλουν σαν μανιτάρια μικροί, τοπικοί παραγωγοί μπύρας, με τρομερά αξιόλογα, συχνά, προϊόντα, που γίνονται βάση για ανταλλαγή απόψεων, εξέλιξη και δημιουργία μιας τάσης που μια γενιά ολόκληρη είναι έτοιμη να αγκαλιάσει.

P1b4theihe1r8u13euium1ifl1keq9 900 Sepolia Medium600 0

Είναι πολλές οι μελέτες γύρω από την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών δείχνουν πως οι μικρότερες ηλικίες δείχνουν μια αδιαφορία για τα σκληρά αλκοολούχα ποτά. Είναι λίγο η παρακμή του clubbing, είναι οι οικονομική συγκυρία που βάζει τα ακριβότερα ποτά στην άκρη, είναι η μόδα του cocktail που εντυπωσιάζει χωρίς να  προδιαθέτει για υπερκατανάλωση; Ότι και να οδηγεί εκεί, το κρασί και η μπύρα βγαίνουν νικητές από τη μάχη και βλέπουν τη ζήτησή τους να αυξάνεται απίστευτα.

P1b4theihe1d6l1rko1nm71oh3oood 900 Sepolia Medium600 0

Το τελευταίο trend στη ζυθοποιία και ένα που υπόσχεται μεγάλες αλλαγές στο χώρο, όσο και αν οι υπέρμαχοι των παραδοσιακών μεθόδων ξορκίζουν, είναι η έγχυσή της με διάφορα υλικά. Μια μέθοδος που μπορεί να «μεταμορφώσει» ένα απλό ποτήρι νερό, σίγουρα μπορεί κάτω από προϋποθέσεις , να εκτοξεύσει μια μπύρα.

P1b4theihe5s11sr7g51iodkdtb 900 Sepolia Medium600 0

Τα ηνία στο beer infusion φαίνεται πως κρατάει αυτή τη στιγμή η Ασία με παραδείγματα όπως το Alchemist Beer Lab στη Σιγκαπούρη. Ένα πραγματικό εργαστήριο, όπου απίστευτοι συνδυασμοί υλικών «κολυμπάνε» μέσα σε μπύρα για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να δώσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους και να της αλλάξουν όψη και χαρακτήρα. Από μπαχάρια και εσπεριδοειδή, μέχρι marshmallows και κάθε είδους  φρούτα και μυρωδικό.

P1b4theihdtp6f26dm3nvq6344 900 Sepolia Medium600 0

Φυσικά και δεν γίνεται ο κάθε συνδυασμός να είναι επιτυχημένος. Μπορεί σαν σκέψη, να υπόσχεται εκπληκτικά αποτελέσματα που θα τρελάνουν όσφρηση και γεύση, είναι όμως αμέτρητοι οι παράγοντες που θα βοηθήσουν ή θα σαμποτάρουν την πραγματοποίηση του σχεδίου. Από το χαρτί μέχρι το ποτήρι, ο δρόμος είναι μακρύς και για το λόγο αυτό, στο Alchemist Beer Lab, οι συνταγές ετοιμάζονται σε μικρές ποσότητες, και βγαίνουν  για αξιολόγηση πριν περάσουν σε κανονική παραγωγή. από αυτούς που πραγματικά έχει σημασία. Τους πελάτες.

P1b4theihe7s116pgtr714eltvn7 900 Sepolia Medium600 0

Οι αντιδράσεις απέναντι στις νέες γεύσεις, δείχνουν πως ο κόσμος ενθουσιάζεται με τις νέες γεύσεις και τις προοπτικές που ανοίγονται στην μπύρα. Δεν λείπει βέβαια μια αρχική επιφύλαξη για το με τι μπορεί να μοιάζει αυτό που βρίσκεται μέσα στο ποτήρι, είναι σίγουρα κάτι φρέσκο, νέο και συναρπαστικό. Η μπυρίτσα ενηλικιώνεται και παίρνει ένα ειδικό βάρος που η μόδα της είχε αφαιρέσει. Η μπύρα ίσως είναι η νέα μόδα της εποχής που έρχεται…

 

klik.gr

Τελευταίες δημοσιεύσεις