Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Μικρές διατροφικές συμβουλές για να απαλλαγείς από το άγχος στη στιγμή!

Άγχος, αυτός είναι ο εχθρός όλων μας. Το άγχος μας κυνηγά καθημερινά και δε λέει να μας αποχωριστεί. Αν θες και εσύ να πάρεις τα μέτρα σου για να ηρεμήσεις, αλλά ψάχνεις έναν «φυσικό» τρόπο, τότε δε θα σου πούμε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερις τρόπους για να περιορίσεις το άγχος φυσικά!

 

Βάλε στη διατροφή σου το χαμομήλι

Αν είσαι εκνευρισμένη με όλους και όλα, ένα φλιτζάνι χαμομήλι θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Οι χημικές ενώσεις του χαμομηλιού έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου, όπως και ορισμένα φάρμακα για την μείωση του άγχους.

 

Πες αντίο στο άγχος και το λίπος με πράσινο τσάι

Η ιστορία λέει πως οι Ιάπωνες βουδιστές μοναχοί διαλογίζονται με τι ώρες για να βρουν την ταυτόχρονη κατάσταση εγρήγορσης και χαλάρωσης. Αυτό οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οφείλεται σε ένα αμινοξύ, που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, που πίνουν καθημερινά. Είναι η λεγόμενη L- θεαθίνη και σε κάνει να χαλαρώνει στη στιγμή.

 

Στο βασίλειο της βαλεριάνας

Αν και πολλά είναι τα φυτικά σκευάσματα, που μειώνουν το άγχος αλλά δε σε βάζουν πιο γρήγορα στο κρεβάτι, η βαλεριάνα σίγουρα όχι. Η βαλεριάνα αποτελεί την τέλεια, φυτική λύση για όνειρα γλυκά και γρήγορα!

 

Λίγη γυμναστική την ημέρα, το άγχος κάνει πέρα

Η άσκηση έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως κάνει καλό στον εγκέφαλο, αφού αποτελεί ισχυρό αντίδοτο στην κατάθλιψη και το άγχος.

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.