Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

rwsia putin fagito1

Η νέα απόφαση του “Τσάρου” Βλάντιμιρ Πούτιν έχει ξεσηκώσει κατακραυγή στη χώρα του. Ο Πούτιν, ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία μετά από την εισβολή στην Κριμαία, αποφάσισε πως όλα τα εισαγόμενα φαγητά από τις χώρες που συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ θα καταστρέφονται.

Μπουλντόζες έθαψαν τόνους τροφίμων, άλλα κάηκαν και σε μια χώρα όπου υπάρχει μεγάλη φτώχεια αυτό έφερε αντιδράσεις.
Πολλοί διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση πετάει τόσο φαγητό ενώ υπάρχει κόσμος που πεινάει. Κάποιοι έκαναν λόγω για επιστροφή στις σοβιετικές μέρες. Και μία Μοσχοβίτισσα, η Όλγα Σαβέλεβα ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές για να σταματήσει την καταστροφή των προϊόντων και να μοιραστούν τα τρόφιμα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

rwsia putin fagito2

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι υποστηρικτές της κίνησης του Πούτιν. Πρόκειται για εθνικιστές οι οποίοι κάνουν επιδρομές στα σούπερ μάρκετ και κολλάνε πάνε στα πακέτα των φαγητών  αυτοκόλλητα που γράφουν “απαγορευμένο προϊόν”.  Φορούν μάλιστα μπλουζάκι που γράφουν “Τρώτε Ρωσικά” και δεν αντιμετωπίζουν με ευγένεια όσους ψωνίζουν εισαγόμενα.

rwsia putin fagito3

Οι πολίτες βρίσκουν τα “απαγορευμένα” μέσω Λευκορωσίας. Εκεί τα εισαγόμενα φαγητά ανασυσκευάζονται και τους βάζουν ρωσικές ετικέτες. Αυτή η κίνηση έχει αντίκτυπο και στα ακριβά εστιατόρια της Ρωσίας τα οποία χρησιμοποιούσαν ως βάση του μενού τους πρώτες ύλες εισαγωγής. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα τυριά όπου η Ρωσία δεν φημίζεται για την παραγωγή της.

Μέχρι τώρα απαγορευόταν η εισαγωγή προϊόντων από τις “κομμένες” χώρες αλλά πλέον δεν επιτρέπεται ούτε η πώλησή τους.

 

klik.gr

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.