poia evropi
Είναι και κάποιοι που μέσα στο κατακαλόκαιρο αφήνουν σπίτια, δουλειές, σχολεία, οικογένειες, για να φτάσουν στις πανέμορφες ελληνικές παραλίες και να κάνουν τουρισμό. Το ίδιο βέβαια γίνεται και μέσα στο καταχείμωνο, ίσως επειδή η απόγνωση δεν έχει ημερομηνία.
Είναι και κάποιοι που στέκονται αδιάφοροι παρακολουθώντας στην τηλεόραση αντικείμενα που επιπλέουν, κεφάλια - μαύραστίγματα που ξεχωρίζουν στο απέραντο βαθύ μπλε, σώματα στις ακτές σκεπασμένα με σεντόνια. Σίγουρα θα σκέφτονται πως οι εικόνες είναι από κάποιον άλλον πλανήτη που αποκλείεται να επισκεφτούν. Ίσως επειδή η αλήθεια … με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου … παύει να έχει αξία.
 
Είναι και κάποιοι που πιστεύουν ότι πίσω από τη μετανάστευση υπάρχει σχέδιο. Πως οι ισλαμιστές θέλουν να νοθεύσουν την "χριστιανική" Ευρώπη και να γεμίσουν παντού μαντήλες και τζαμιά. Ίσως επειδή κάθε νοήμων μουσουλμάνος ορέγεται αυτή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες να τον φιλοξενήσει σε πεντάστερα, να του δώσει βίζα, περίθαλψη και δουλειά με αξιοπρεπέστατο μεροκάματο.
 
Η φετινή χρονιά έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ μετανάστευσης. Μέσα στο πρώτο επτάμηνο έχουν εντοπιστεί και "συλληφθεί" στην Ελλάδα περισσότεροι από 156.000 μη νόμιμοι μετανάστες.
 
poia evropi2 
 
 
 
Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πάνω από 11.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται, περιθάλπονται, σιτίζονται με πρωτοβουλίες και δράσεις κυρίως εθελοντών.
 
Και ενώ συμβαίνουν αυτά στην πτωχευμένη Ελλάδα, οι ευρωπαίοι "εταίροι" μάς κάνουν πλάκα. Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε, λέει, να φιλοξενήσει τον απίστευτο αριθμό των 250 μεταναστών μέσα στα επόμενα 2 χρόνια (πολλαπλάσιους θα συναντήσεις σε οποιαδήποτε ελληνική κωμόπολη) και αυτό έβγαλε στους δρόμους εκατοντάδες Λετονούς που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για 250 ανθρώπους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη και δεν είναι καν σίγουρο αν επιθυμούν να παραμείνουν στη Λετονία.
 
Οι Λετονοί δεν αντέχουν 250 ανθρώπους ούτε για μια ημέρα. Αν κάνεις μια πρόσθεση τους αριθμούς του πιο πάνω πίνακα θα βρεις ότι μέσα σε μια δεκαετία πέρασαν τα ελληνικά σύνορα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Μια μεγαλούπολη, η δεύτερη σε πληθυσμό της Ελλάδας!
Και μιλάμε για τους επίσημα καταγεγραμμένους. Μόνο να περάσει αυτό το νούμερο από τη σκέψη των Λετονών που διαμαρτύρονται, δεν θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε εγκεφαλικά!
poia evropi3 
 
Στο μεταξύ, κανένας δεν αποφασίζει (ούτε καν σκέφτεται) να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία. Μια Τουρκία που - όπως μας βολεύει να νομίζουμε - "αφήνει ανεξέλεγκτα" τα δικά της θαλάσσια σύνορα για να δρουν τα δουλεμπορικά ανενόχλητα, την ίδια στιγμή ξοδεύει εκατομμύρια για να παραβιάζει εκατοντάδες φορές την ημέρα τα εθνικά εναέρια και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας (της Ευρώπης, εξακολουθούν να πιστεύουν μερικοί ρομαντικοί και συνάμα ηλίθιοι) και για να βομβαρδίζει τους Κούρδους σε Ιράκ και Συρία, επιτείνοντας τη μετανάστευση!
 
Και αναρωτιέται κανείς: μα δεν θα έπρεπε και η Τουρκία (που κατά τα άλλα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό) να λάβει μέτρα ώστε να αποκλείσει τις στρατιές των δουλεμπορικών που πηγαινοέρχονται στο θαλάσσιο χώρο της; Μα επιτέλους, είναι τόσο εύκολο να φεύγει ή να φτάνει όποιος και όποτε θέλει στις ακτές της; Τότε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο κορβέτες και τορπιλάκατοι για να τσεκάρουμε αν θα τις αντιληφθούν!
 
Η απάντηση είναι απλή. Αρκεί (θα αρκεί για πάντα) το Δουβλίνο ΙΙ ώστε τα pigsτου Νότου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) να φορτώνονται το πρόβλημα. Οι άρχοντες του ευρωπαϊκού Βορρά (θέλουν να…) πιστεύουν ότι το πρόβλημα λύνεται συζητώντας πίσω από κλειστές πόρτες και στέλνοντας πακέτα με ευρώ (που όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά τα κατασπαράσσουν και οι λίγοι).
Και όλα αυτά τα χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι σπρώχνονται με τη σκούπα κάτω από το χαλάκι.
poia evropi4 
 
Άγγλοι και Γάλλοι θωρακίζουν την Μάγχη από κοινού, ώστε να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών στις χώρες τους.
Στη Δανία ετοιμάζεται καμπάνια που θα αποτρέπει τους μετανάστες να φτάνουν στη χώρα.
Η Ουγγαρία για να να αποτρέψει το μεταναστευτικό ρεύμα ετοιμάζεται να κατασκευάσει στα σύνορα με τη Σερβία τοίχο ύψους 4 μέτρων και μήκους …175 χιλιομέτρων!
 
Φαίνεται πως κάποιοι από τους "εταίρους" μας, μόλις άρχισαν  να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής που συντελείται εδώ και δεκαετίες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Τους είναι δύσκολο να το καταλάβουν όταν βομβαρδίζουν αμάχους, ή όταν κάνουν τα στραβά μάτια όποτε τους βομβαρδίζουν άλλοι. Όταν οι μετανάστες σκάνε μύτη και στη δική τους πόρτα, τότε αρχίζουν να συνειδητοποιούν την ύπαρξή τους. Άσε που τα δελτία ειδήσεων τούς δείχνουν κοντύτερους, από κοντά φαίνονται πιο ψηλοί.
Είναι σαν τις γάτες· όσο κυκλοφορούν στον κάτω μαχαλά κανείς τού απάνω δεν νοιάζεται, μιας και δεν διαταράσσεται ο δικός τους ύπνος. Όταν ανηφορίσουν και στη δική τους γειτονιά, τότε ανακαλύπτουν ότι το νιαούρισμα ενοχλεί.
poia evropi5 
 
Τα καραβάνια με βομβαρδισμένους, κυνηγημένους, εξαθλιωμένους πρόσφυγες θα συνεχίζουν να καταφθάνουν,
οι δουλέμποροι θα συνεχίσουν να κερδίζουν εκατομμύρια στοιβάζοντας σε σαπιοκάικα την ελπίδα,
οι Βόρειοι θα συνεχίσουν να συσκέπτονται πίσω από κλειστές πόρτες,
οι Νότιοι θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τις οικονομικές, πολιτισμικές και -κυρίως- τις ανθρωπιστικές τους αντοχές
και οι χαζοβιόληδες θα συνεχίσουν να ανασύρουν φωτογραφίες από τα βάθη της μαλακίας τους!
 
ΥΓ1: Το παρόν κείμενο δεν χαϊδεύει τα αυτιά κανενός μετανάστη που θέλει να επιβάλλει τη δική του βία, αντιδρώντας στη βία που δέχεται, είτε επιδιώκοντας να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τον ιστό της, είτε προπηλακίζοντας τουρίστες και περαστικούς. Όποιος πιστεύει ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ πως υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλει να σέβεται και όλων των άλλων.
 
ΥΓ2: Αντί να πάρουμε από έναν μετανάστη στο σπίτι μας, όπως έχουν κατά καιρούς δηλώσει τα διάφορα εμετικά ανθρωπο-απόβλητα, Πάγκακος [εδώ], άδωνι, Πλεύρης [εδώ], μήπως να παίρναμε όλοι στα σπίτια μας από έναν ντόπιο ηλίθιο μπας και του βάλουμε μυαλό;
Να είμαστε ξηγημένοι, τους παραπάνω δεν τους θέλω με τίποτα. Για να μην κάνω ζωοκτονία δώστε μου άλλον…
poia evropi6 
 
 

akivernitos.blogspot.com

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"