Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

computer malware

Διαβάζω ότι εντοπίστηκε από ειδικούς στην ασφάλεια των δικτύων, ένα νέο malware (κακόβουλο πρόγραμμα) το οποίο απευθύνεται σε κινητά με λειτουργικό σύστημα android και δεν επιτρέπει στους χρήστες τους να τηλεφωνούν στις τράπεζες.

Οι κατασκευαστές του προγράμματος αυτού, αντικαθιστούν το γνήσιο πρόγραμμα επικοινωνίας του χρήστη με την τράπεζά του με κάποιο δικό τους, με στόχο να υποκλέψουν τα τραπεζικά δεδομένα του. Εν συνεχεία προσπαθούν και να τον εμποδίσουν να τηλεφωνήσει στο τμήμα υποστήριξης πελατών της τράπεζας.

Αναρωτιέμαι αυτοί οι hackers μόνο τον εαυτό τους κοιτάνε; δεν σκέφτονται ότι η χρησιμότερη εφαρμογή θάταν αυτή που δεν θα επέτρεπε στις τράπεζες να επικοινωνούν με τους οφειλέτες τους;

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.