Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

«Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου και τείνουν να προσλάβουν μόνιμη μορφή, ούτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων ανταποκρίνονται, ούτε τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της ζωής των κατοίκων τους εξασφαλίζουν.

Η αλλοπρόσαλλη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αδυναμία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και άλλα νησιά.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει αμέσως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλει, όπως εξ αρχής έχω επισημάνει, στην ισόρροπη κατανομή της ευθύνης σε όλη τη χώρα. Η Αθήνα, με το παράδειγμά της, έχει δείξει το δρόμο.

Η απαρέγκλιτη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για τους πρόσφυγες, οφείλει να είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα που πρέπει να θέσει η ελληνική κυβέρνηση κατά την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα».

Τρι, 05/12/2017 - 16:05

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.